Se pare ca in ultimii ani fascinatia regizorilor de film pentru extraterestrii a devenit din ce in ce mai mare. Din pacate, sau din fericire, in ultimii 3 ani mi-a fost dat sa vad cam cate un film legat de invazia extraterestra si lupta omenirii pentru supravietuire.

Trebuie sa recunosc ca daca Independence Day m-a captivat pentru efecte si actiune, primul film care m-a impresionat si m-a pus pe ganduri a fost War of the Worlds din 2005 in care rolul principal i-a apartinut lui Tom Cruise.

Urmatoarele doua titluri mi-au atras atentia doar pentru simplul fapt ca erau SF, cel al carui nume l-am retinut este District 9 care a avut o abordare si o poveste un mic mai diferita.

Revenind la filmul de fata, am avut placerea sa il urmaresc in week-end si pot spune ca mi-a placut, chiar daca pe alocuri am vazut aceleasi povesti dramatice si momente de eroism american, precum si un final previzibil.

Filmul incepe cu povestea mai multor militari care pana atunci fusesera obisnuiti cu simularile de atacuri decat cu o lupta reala. Lucrurile devin serioase dupa ce ploaia de meteoriti care urma sa loveasca coastele Americii si mai multe mari orase din lume se transforma intr-un atac extraterestru.

Oamenii de pe întreaga planetă asistă neputincioşi la căderea marilor oraşe ale lumii. Los Angeles devine ultima redută a omenirii într-o bătălie pe care nu o anticipase nimeni. Trimişi să salveze din oras, mai multi civili blocati intr-o sectie de politie aflata intr-o zonă ce urmează a fi bombardată, şi după ce suferă numeroase pierderi omeneşti, totul ajunge să depindă de un sergent din marina americană (Aaron Eckhart) şi restul plutonul lui, care trebuie să se lupte cu un duşman cum nu s-a mai văzut până acum.

Cateva nume din distributie: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez, Bridget Moynahan, Ne-Yo şi Michael Peña. Regia îi aparţine lui Jonathan Liebesman.