In ultima vreme toata lumea incepe sa se planga de calitatea si moralitatea oamenilor care fac parte, zicem noi, din breasla jurnalistilor. Unii zic ca ni se pare, altii critica, caci, se pare, avem dreptul sa facem asta in calitate de popor carcotas.

Ce te faci insa cand media romaneasca este transformata in instrument de razboi intre diverse persoane din aceasta breasla. Mai deunazi am asistat la izbucnirea unui scandal intre trei jurnalisti cu vechime: Turcescu, Badea si Ciutacu. Totul a pornit de la o postare pe Twitter a lui Turcescu in care sustinea el ca Badea si Ciutacu ar avea niste datorii la stat. Atat i-a trebuit lui Turcescu sa faca, ca cei doi din urma au si lansat un contraatac virulent chiar in propriile emisiuni de la Antena 3.

Ca nu ni se pare normal sa te folosesti de pozitia de prezentator la un anumit canal de stiri pentru a te razboi cu cineva, nu ar mai trebui mentionat. Ce parere iti faci insa cand un alt om din media, Petrisor Obae, cel ce detine site-ul paginademedia.ro, scrie si el un articol despre acest scandal, luandu-i apararea lui Turcescu si in schimb primeste o replica de mai toata frumusetea pe site-ul ziarului Jurnalul National, ce apartine trustului Intact, deci din aceeasi familie cu Antena 3.

Mai jos un articol de toata jena publicat de Jurnalul National, care nu are nici o treaba cu jurnalismul:

Lichele, fiinţe extraordinare, jagardele, obae

Un Bou, pe numele lui mic OBAE, la fel de bine se putea numi OLAE, vine şi îşi dă cu părerea despre un pamflet apărut pe jurnalul.ro despre un confrate de-al său de suferinţă: Robert Turcescu.

Solidaritatea celor care n-au de-a face cu meseria de jurnalist, ziarist, gazetar de teapa celor doi pulifrici nu ne miră. Evadat în online, domnul OLAE ar fi putut să ştie că Jurnalul Naţional înseamnă ceva, dealtfel pamfletul cu pricina n-a aparut niciodată în Jurnalul Naţional, iar Jurnalul online, jurnalul.ro e cu totul altceva. Aşadar,OBAE rămâne pentru totdeauna un BOU care n-are nicio legatură cu meseria de jurnalist, şi-n plus în ceea ce priveşte caracterul acestuia e vorba de OLAE, cu alte cuvinte n-are. Aidoma unei lichele mici încearcă să dea din coadă ca să-şi facă şi el un loc la rubrica noastră "lichele, fiinţe extraordinare, jagardele", şi, în plus, să câştige o pâine cu care să-şi hrănească gura capului mare. Trăim vremuri grele, atât timp cât o râmă ca OBAE emite "judecăţi de valoare" despre Jurnalul Naţional, o râmă care n-a lăsat nici măcar o dâră nici în spaţiul virtual, nici în cel tipărit. Vă imaginaţi ce muci are în cap BOUL când se trezeşte singur şi online în lumea lu’ google cu youtube, s.a.m.d. şi începe să scrie? Este el şi UNIVERSUL, OBAE şi abisul electronic, BOUL şi INTERNETUL şi de- aici confuzia că poate să scrie orice, oricând despre oricine. Ba, pentru curajul ăsta, pentru actul de libertate necontrolată avem antidotul de a te trezi la realitate, de a înţelege adevarata dimensiune a eului tău: un şut în cur! Aşadar, în ceea ce-l priveşte e prima şi ultima dată când îl băgam în seamă pe acest BOU şi OBAE totodată. Amin!

Haisictir Olae


Asistam asadar la moartea subita a jurnalistilor si la nasterea unui soi de "jurnalist cocalar", care prin folosirea unui limbaj colorat zice ca isi rezolva probelemele personale. Unde mai pui ca domnii jurnalisti incearca sa dreaga situatia luandu-ne cu preaobositul termen "pamflet", de care unii inteleg sa se foloseasca ca sa porneasca un atac la persoana. Si daca tot ne-o servesc ca Jurnalul National si jurnalul.ro nu sunt una si aceeasi, le spunem domnilor ca indiferent cum ar da-o imaginea generala care ni s-a facut este despre acelasi produs.

Rusine dragi asa zisi "jurnalisti"