Cesiunea drepturilor de televizare a celor şase pachete de meciuri pe următoarele trei sezoane ale Ligii I se va face printr-un concurs de oferte care se va încheia la 27 iunie, ora 12.00, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Preţul minim pentru care vor fi cesionate cele şase pachete este de 45 de milioane de euro plus TVA pe cele trei sezoane. Sau 15 milioane plus TVA pe primul sezon, urmând ca pe ceilalţi ani să se ceară bani mai mulţi. Criteriile care vor fi de aplicate pentru selecţia de ofertă şi atribuirea contractului vor fi preţul cel mai ridicat şi condiţiile contractuale cele mai avantajoase pentru LPF. Toată documentaţia pentru cererea de ofertă poate fi procurată din 22 iunie de la sediul LPF. Ofertele vor fi depuse la sediul LPF, termenul limită fiind 27 iunie, ora 12.00", a spus Dragomir.

Oficialul LPF susţine că grupările din Liga I nu vor "muri de foame" dacă cele şase pachete vor rămâne nevândute. "Cine are peste 45 de milioane de euro pentru cele şase pachete e binevenit. Luni, la ora 13.00, vom avea o nouă Adunare Generală în care ne vom spune toţi părerile. Dacă nu vor fi vândute, ce, murim de foame? Nu murim. Va fi cum va hotărî Adunarea Generală. În Liga I este nevoie de trei lucruri: bani, bani şi iarăşi bani. Restul nu contează", a explicat preşedintele Ligii.

Înfiinţarea unei televiuni a Ligii Profesioniste de Fotbal care să difuzeze meciurile din cele şase pachete este un proiect care a fost abandonat deocamdată, a afirmat Dragomir. "Nu se începe proiectul cu televiziunea Ligii, pentru că sunt mari probleme pe care nu vreau să le discut acum", a explicat el.

Pana acum au fost achizitionate 3 pachete TV, Dolcesport, Antena 1 si Digisport participand la prima licitatie de achizitionare a drepturilor de televizare ale urmatoarelor trei sezoane din Liga 1.