Radio Deutsche Welle a renunţat la licenţa audiovizuală pe care o deţinea în Bucureşti şi va înceta să emită în limba română pe 1 iulie.

Singura licenţă audiovizuală Deutsche Welle în România, cea din Bucureşti, a fost cedată de către societatea H.Pepine Media SRL, al cărei asociat unic este Horaţiu Pepine, către Patriarhia Română.

În mod concret, solicitarea societăţii H.Pepine Media SRL de cedare a licenţei pentru radio Deutsche Welle, care emite pe 88,5 FM, către Patriarhia Română şi schimbarea denumirii Deutsche Welle în Radio Trinitas a fost aprobată în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). H.Pepine Media SRL deţinea licenţa din Bucureşti a Deutsche Welle din anul 2004.

Horaţiu Pepine a spus că emisia postului de radio Deutsche Welle Bucureşti va înceta la 1 iulie.

El a precizat că nu ştie ce se va întâmpla cu echipa care a lucrat pentru serviciul în limba română al radio Deutsche Welle şi nici câte persoane vor fi afectate. "Lucrurile sunt în mişcare", a spus Horaţiu Pepine, precizând însă că postul de radio Deutsche Welle nu mai avea încă de anul trecut o redacţie în Bucureşti.

Pe de altă parte, potrivit lui Horaţiu Pepine, programe Deutsche Welle în limba română vor continua să fie retransmise în Basarabia. "Nu există o licenţă a Deutsche Welle acolo. Programele Deutsche Welle sunt retransmise pe posturi de radio locale", a precizat Horaţiu Pepine.

Decizia Deutsche Welle de renunţare la serviciul de radio în limba română vine după ce, în anul 2008, piaţa de radio românească a fost marcată de două mari pierderi: BBC România, un post de radio important pentru prestigiul său european, şi Radio Europa Liberă, un post important pentru conştiinţa naţională, şi-au închis serviciile în limba română.