Nu stiu cati dintre voi folosesc ca pagina de start yahoo.ro, dar eu unul ajung pe pagina asta atunci cand ma deloghez din contul de mail. Probabil toti au observat ca singurul lucru care il face yahoo.ro este sa va prezinte o colectie de articole recomandate de pe diverse site-uri. Printre sectiunile sugerate de cei de la Yahoo! se afla si una de Lifestyle, care m-a dus la lecturarea unui articol din comunitatea "Cosmopolitan", o comunitate de femei care bineinteles, asa unita cum e ea, sustine ca "barbatii este niste porci".

Am apreciat abordarea autoarei Diana-Florina Cosmin care a inceput prin a compara iubirile din anii '80-'90 cu cele din prezent. "Indragostitii fara de speranta de pe vremuri sufereau cand isi zareau iubirea la promenada sau la baluri. Noi, nefericitii din secolul 21, simtim aceiasi fiori in momentul in care ne apare un nickname intr-o fereastra de messenger".

Asa am ajuns sa aflu ca in ziua de azi fetele si-au gasit un aliat, sau mai multi... ii cheama "Google", "Facebook", "HI5" sau orice retea sociala care le permite lor sa isi verifice prea fericitii iubiti pe unde mai umbla ei, ce poze de profil au, ce poze au mai urcat, ce discutii au mai purtat sau cu cine au mai fost. Si ca meniul sa fie complet ni s-a prezentat si una din metodele folosite... mai precis cautarea id-ului lui x pe google. Sincer sa fiu nu mi-a trecut prin cap sa imi verific pe google id-urile de mess, dar nu mare mi-a fost surpriza sa imi gasesc arhiva de activitati de pe diverse site-uri. Asa ca fetelor, inca odata ,cand vine vorba de a face pe detectivii sunteti asi... multumim insa pentru ca ne impartasiti din secrete.

Sa revenim putin la tonul de seriozitate in primul rand nu cred ca poti fi numit o persoana cu toate tiglele pe cap cand te indragostesti online si apoi cu patos, apelezi la aceleasi resurse pentru a iti verifica iubirea ce face pas cu pas.  Da stim iubirea e frumoasa, iubirea te acapareaza, te face sa vrei sa fi cat mai mult timp impreuna cu persoana iubita... dar cateodata trebuie insa sa ii lasi persoanei iubite si putin spatiu sa respire. Dar cum ele, doamnele, sunt niste fiinte mai sensibile etc trebuie sa ai grija sa le acorzi toata atentia din lume. Nu cumva sa intri pe messenger si sa nu o bagi in seama pe iubita ca ai dat de dracu, devii deja nesimtit si intri deja pe lista de "a se verifica".

Iata cum povesteste cu patos una din adolescentele din ziua de azi, putin mai lipsita de inteligenta, dupa cum singura se autocaracterizeaza, iubirea pentru un "dobitoc".

Cand intra online, inima mea se facea cat un purice, simteam fluturasi in stomac si nu indrazneam sa ma dezlipesc de la calculator fara sa dau, in prealabil, sonorul la maxim: nu cumva sa nu aud sunetul ferestrei de messenger cand el va catadicsi sa ma contacteze.
 Ce poti sa exclami la o astfel de fraza, decat wow! Pai daca asa faci cand il vezi online pe mess... ce te faci cand il vezi in realitate? Pai ce vina mai are saracul baiat, daca sarcina lui de a te impresiona in fiecare zi cade din start, cand pe tine te topeste deja daca te baga in seama pe mess ?

Si totusi, am aflat  ca internetul este o principala sursa de vrajeala. Aflam ca sunt o groaza de vrajitori si o groaza de persoane care se lasa pacalite de poze false, titluri pompoase si joburi inexistente.. asta ca sa numai zicem de varsta, mai mare sau mica... dupa gust.

In marele ocean numit "internet" au inceput sa navige atat pirati dar si sexy ladies imbracate in pirati. Nu stim care dintre ei sunt mai numerosi, dar cu totii cunoastem insa ca ambele tabere folosesc aceleasi arme pentru a isi face simtita prezenta pe internet. Doamnelor de ce sa nu fim totusi corecti si sa recunoastem ca folosim aceleasi metode de joc pe site-uri de socializare. Nick-uri diferite, id-uri diferite, poate ca si poze diferite... cati dintre noi nu am purtat discutii, uneori chiar lungi cu diversi indivizi ... care la inceput ofera cat mai putine date posibile... care cu timpul incep sa se modifice.

Mi-e greu sa termin un subiect vast, dar nici nu vreau sa il dezvolt prea mult.. ideea e ca in viata s-a demonstrat ca nu numai "barbatii este niste porci.." si  unele "femei pot fi....", in cazul de fata doamnele ar reactiona prin a spune.. "pai daca sunt fraieri"! Asa ca intrebarea este "who is more evil?"