CNA a retras, marti, licenta audiovizuala a televiziunii de stiri Romania Ta, detinuta de Honorius Prigoana, fapt care echivaleaza cu desfiintarea postului la mai putin de un an de la lansarea lui, pe 1 decembrie 2010, informeaza Mediafax.

Proiectul televiziunii a fost prezentat in sedinta CNA din 12 octombrie 2010, in mod grandios, Honorius Prigoana spunand ca postul Romania Ta va avea peste 200 de statii locale in tara, care vor fi operate in sistem de franciza. Potrivit afirmatiilor lui Honorius Prigoana, televiziunea Romania Ta urma sa faca parte din trustul de presa Romania Ta, care trebuia sa cuprinda si o retea de posturi de radio, un lant de ziare locale si portaluri pe web. Investitia pentru intregul grup de media era estimata atunci de Honorius Prigoana la aproximativ 5 milioane de euro.
 
Dupa numai patru luni, pe 15 aprilie, societatea Univers Media SRL a solicitat si primit aprobarea CNA de intrerupere a emisiei pentru o perioada de 90 de zile, din cauza unor "probleme tehnice". Termenul de intrerupere a emisiei acordat de CNA a expirat insa pe 13 iulie, Univers Media SRL solicitand Consiliului retragerea licentei audiovizuale pentru televiziunea Romania Ta, precizand ca nu vor mai relua emisia postului, dupa cum au declarat pentru Mediafax reprezentantii CNA.

Astfel, in sedinta de marti, CNA a votat in unanimitate retragerea licentei audiovizuale a televiziunii de stiri Romania Ta.

Contactat, marti, de Mediafax si intrebat de ce a cerut retragerea licentei pentru Romania Ta, Honorius Prigoana a declarat: "Intre timp, am considerat ca proiectul nu mai este oportun".

Hotnews