Trebuie sa recunosc ca nu imi place politica, asa ca nu sunt genul de persoana care sa se aventureze in discutii si dispute. Dar ca orice roman ce sunt, nu pot sa ma abtin mereu, poate si pentru ca lucrez intr-un domeniu ce are legatura cu politica.

Desi mai este aproape un an de zile pana la alegerile locale si parlamentare, batalia pe cascaval a inceput de ceva vreme (asta daca ignoram OTV-ul lui Diaconescu care e in campanie electorala de mai bine de un an). Lasand la o parte ceea ce este evident, romanii o duc extrem de prost dar sunt satui de toate partidele politice, noua abordare a puterii este cat de cat interesanta.

Marea nemultumire a tuturor celor pe care ii cunosc este ca oricine a ajuns la putere este mai intai interesat de ciolan, adica sa faca cat mai multi bani intr-un mod care sa fie cat mai legal. Subiectul cel mai popular la toate televiziunile care fac sau nu fac politica este evident coruptia.

Si pentru ca sefii de la partide s-au prins ca asta a prins la electorat, ultimele luni ne-au oferit un adevarat regal de perchezitii, interogatorii si arestari la DNA. Toate aceste evenimente au umplut ecranele tv cu scene ca in filmele care se termina cu bine dar care te lasa putin in ceata. Asa se intampla cu toti acuzatii purtati prin fata noastra sa ni se arate ca justitia din Romania isi face datoria, sunt bagati la zdup de la cateva zile pana la cateva luni, pentru ca in final sa fie eliberati fara ca cineva sa ii gaseasca vinovati de ceva.

Daca pana acum era la moda ca atunci cand puterea politica se schimba toti cei ce ne-au condus pana atunci sa fie anchetati  iar inculpatii sa acuze ca totul e o comanda politica, acum a aparut un nou fenomen, sacrificarea unora de-al lor, asa ca sa vedem noi cat de corecti sunt ei. Si ca sa se umfle in pene si sa mai obtina un mic procent de popularitate , cei doi mari sefi, de fapt bossul si subalternul, se dau mari zmei si ameninta ca or sa dea ei de pamant cu oricine care nu e corect. Singurul lucru amuzant din toata faza este ca ei au senzatia ca la urmatoarele alegeri vor obtine 25% din voturi, sau cine stie or fi destui de multi romani nebuni in tara asta.

Ce e si mai interesant este ca acum nici macar opozitia numai e in stare sa fie consecventa. Se pare ca pana si in opozitie batalia pentru putere e apriga, asa de apriga incat au ajuns sa se suspende, sa se excluda si sa se dea in gat unii pe altii.

La asa de comportament nu e de mirare ca nimeni numai stie pe cine sa creada, si cine mai merita un gram de incredere, opinia generala dupa tot ceea ce am vazut in utlima vreme e ca fiecare senator, deputat sau ministru etc nu va face politica din purul interes pentru semeni. Auzisem insa o vorba care mi-a placut mult: In tara asta exista multi care fac totul pentru ei, si putini care vor sa faca ceva pentru altii dar nu sunt lasati de cei multi.