In urma cu ceva timp  discutam de posaibilitatea adaugarii pe site/blog a unei casute de like sau share pe Facebook. In acest articol vom dezvolta un pic ideea si vom vorbi de o casuta/buton de share pe care se incorporeaza usor in site.

Importanta unui astfel de buton sta cel mai mult in calitatea articolului publicat si impresia facuta cititorului care poate sa dea mai departe acest articol si sa il imparta cu prietenii pe care ii are pe retelele de socializare. In acest fel reusim sa imbunatatim page rankul site-ului nostru si totodata putem obtine noi vizitatori pe site.

Pe internet exista o gramada de site-uri si optiuni de inserare a unei casute de share pe site. De asemenea exista posibilitatea adaugarii unui buton pentru tot site-ul sau un buton pentru fiecare articol in parte.


Unul din cele mai apreciate servicii, pe care eu unul il folosesc cel mai adesea, este cel al celor de la Addthis. Unul din motivele pentru care il apreciez este ca e usor de configurat si nu imi trebuie nici un cont pentru a obtine acest buton. Avantajele serviciului sunt cele peste 300 de servicii(site-uri) unde pot fi distribuite linkuri, integrarea pe aproape orice tip de site (Blogger, Wordpress, Joomla, HTMl etc), suport in 50 de limbi.

Inainte sa va apucati sa inserati butonul de share pe site-ul dumneavoastra, verificati mai intai daca aveti deja instalat un serviciu similar. (De exemplu blogger ofera o optiune similara care poate fi adaugata la sfarsitul fiecarui articol).

Pentru a incepe este nevoie sa accesati linkul http://www.addthis.com ! Selectati una din optiunile de butoane pe care doriti sa le afisati pe site-ul dumneavoastra si apasati pe butonul "Get the Code".

Dupa ce veti apasa pe buton veti fi redirectionati catre o alta pagina care va va intampina cu mesajul daca doriti sa va faceti cont. Acest lucru nu este obligatoriu asa ca puteti foarte usor sa inchideti fereastra. Dupa ce inchideti fereastra veti vedea o casuta unde se afla scri un cod. Copiati acel cod in totalitate (nu il moficati) si introduceti-l in paginilie site-ului dumneavoastra.

Asa cum spuneam mai sus, acest serviciu va ofera posibilitatea integrarii butonului pe orice platforma pe care o folositi: Blogger, Wordpress, Joomla, HTML, Flash etc. Pentru asta e nevoie sa accesati linkul "Customize". Accesand una din optiunile afisate veti observa un un buton pe care scrie Install Widget sau instructiuni precise despre cum puteti instala modulul Addthis in platforma dumneavoastra.