CNA a decis, joi, să întrerupă emisia obişnuită a OTV timp de 3 ore, în intervalul 18.00 - 21.00, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului şi la "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica (în afară de înjumătăţirea licenţei de emisie) - a fost propusă de Christian Mititelu, membru al CNA, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului.


De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 20 ianuarie - 11 martie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.
Aplicarea unei decizii de sancţionare a OTV cu întreruperea emisiei obişnuite a televiziunii timp de trei ore, în intervalul 18.00 - 21.00, când postul va fi obligat să transmită doar un carton cu textul deciziei de sancţionare primită de la CNA, a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.
În ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, CNA a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişinuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (aplicată de CNA pe 4 octombrie) şi de o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012).


Legislaţia audiovizualului prevede că, după aplicarea a două sancţiuni de întrerupere a emisiei unei televiziuni de câte 10 minute, CNA poate aplica o sancţiune de întrerupere a emisiei obişnuite a postului respectiv pentru 3 ore.