Am asistat, interesat de subiect, in ultimele doua saptamani la toata aceasta tevatura referitoare la plangerea PRO TV impotriva a 42 de site-uri romanesti ce difuzeaza fara sa detina drepturi de difuzare filme si seriale online. Si da, am dat like daca vreti, campaniei de pe Facebook "Spune NU, VOYO.ro ! Am facut-o nu pentru ca s-au trezit ei sa reclame cele 42 de site-uri, ci si pentru ca am niste nemultumiri legate de serviciu cu mult inainte de de toata aceasta tevatura.
Si da, am fost in asentimentul altor cateva mii de utilizatori romani de internet care nu au vazut cu ochi buni aceasta miscare. Si cum exact cum anticipasem de la prima stire de pe site-urile PRO, ca de fapt ei nu vor obtine decat antipatie, grupul s-a gandit ca ar fi cazul sa trimita la inaintare niste editori, redactori si specialisti in domeniu sa ne invete ei ca nu este moral sa sustii pirateria. Si sa vezi cum s-au umplut site-urile de tot felul de opinii de la oameni importanti cum ar fi Bogdan Naumovici.

In primul rand mi-as fi dorit sa vad o opinie avizata de la un om care nu se plimba toata ziua la PRO TV pe la Apropo TV ;) Ca din principiu nu este moral sa sustii pirateria este ok... singura problema ar fi ca se pare ca astia marii... nu au invatat nimic din experienta ACTA. Omul, romanul, dar si utilizatorul de internet in general s-a invatat sa aiba acces gratuit la ce il intereseaza.. daca poate face acest lucru. Si daca incerci sa il convingi ca nu e bine ce face, el va gasi orice motivare pentru actiunile lui.

Moral nu este insa nici sa iti lansezi o afacere si dupa aia sa incepi sa te uiti in stanga si in dreapta si sa te gandesti ce sa faci ca sa moara capra vecinului ca sa imi iasa mie banul. Pana una alta insa, ideea VOYO este din start gresita... de ce sa dau 3 Euro pe luna pe produse difuzate la TV ? Doar pentru ca am posibilitatea de a il vedea la orice ora vreau eu ? Nu multumesc ! Subscriu la parerile tuturor celorlalti, daca vrei PPV online, pai taticule, pune mana si investeste. Scuzele de genul pai asta costa bani nu tin domnule Naumovici. Multi se fac ca ploua si au senzatia ca VOYO ar fi primul PPV din Romania. Va inselati domnilor, am HBO MAX PACK care imi ia cam tot aceiasi suma de euro si nu imi pare rau totusi ca ii platesc, chiar daca filmele de boxoffice sunt cele de anul trecut (in comparatie cu cele de pe VOYO, astea sunt chiar parfum). Serialele difuzate sunt relativ apropiate ca cele din SUA, cu cateva exceptii si mai mult, uite ca din taxele luate au bani si de productii proprii.

Ce a mai deranjat mult telespectatorul e ca desi toate celalate televiziuni pun continutul video inregistrat al propriilor emisiuni gratuit pe internet, PRO TV baga tare cu VOYO.RO, unde pentru a vedea practic o inregistrare trebuie sa platesti. Dupa ce a golit site-urile proprii de continut de calitate, transmisiuni live si meciuri online in mod gratuit si le-a umplut cu stiri de toata jena, pline de reclame , analistii si marii profesionisti vin acum si se intreaba asa "Pai bai nene... de ce nu suporta lumea VOYO.RO" !

Sa mai dau raspunsul ? Pentru ca e promovat agresiv, pentru ca preluat tot conitinutul de calitate de pe posturile si site-urile PRO si le vinde contracost, in timp ce concurenta le ofera in mod gratuit pe site-urile proprii ! Pentru ca cere bani pentru "filme noi".. care numai noi sunt.