Recent pe internet citeam un articol cum ca advertiserii locali nu au reusit inca sa profite din plin de avantajele reclamei prin intermediul unui SMS trimis utilizatorilor.

O alta stire spune ca posesorii de smartphone-uri pot castiga bani de pe urma telefonului prin simpla deblocare a ecranului. Daca va intrebati cum este posibil, ei bine o aplicatie instalata pe telefon face ca in momentul in care doriti sa va deblocati telefonul, o reclama sa apara pe ecran. Daca va ganditi insa ca va veti imbogati blocand si deblocand ecranul, ei bine nu este cazul. Aplicatia livreaza doar maxim 3 reclame pe zi, iar castigul calculat intr-un an de utilizare al seriviciuluui ar fi undeva in jurul a 240 de dolari. Din pacate serviciul este disponibil in Statele Unite.

Daca v-am intristat putin, ei bine e cazul sa va inveselesc. In Romania, o companie intitulata SC CARMEDIA  CONCEPT GROUP SRL, cu sediul în Bucuresti, a lansat serviciul VIVA SMS, un site web al carui scop este acela de a livra mesaje promotionale prin intermediul telefoanelor mobile.

Serviciul este ceva similar cu reclamele Adwords de la Google, Etarget etc. Mai pe intelesul tuturor, VIVA SMS este o interfata intre advertiseri si persoanele interesate sa primeasca reclame pe telefonul mobil. Advertiserii platesc o anumita suma de bani pentru reclama, VIVA SMS incaseaza suma, si o parte din ea o redirectioneaza catre abonatii sai interesati sa primeasca reclamele.

Daca vrei sa faci parte din program, adica esti dispus sa primesti reclame pe telefon, inscrierea este gratuita, insa politica site-ului mentioneaza ca un prieten trebuie sa iti dea un link de invitatie. Daca nu ai un asemenea link, nu poti sa te inregistrezi. Din fericire am putut sa fac rost de un astfel de link si astfel pot sa va ofer si voua posibilitatea de a va inscrie pe site:


Pentru a va inscrie pe VIVA SMS faceti click pe ACEST LINK !

Pentru a te inscrie pe site, ai nevoie evident de un numar de telefon mobil. Poti fi utilizator Pre-Pay sau de abonament, diferenta dintre cele doua este ca daca strangi sume de 5 euro, poti sa iti reincarci cartela. Daca ai abonament, nu poti sa transferi suma sau sa reincarci alt numar.

Pe langa numarul de telefon, iti vor fi solicitate date personale, precum numele complet, localitatea unde locuiesti, data de nastere, ce studii ai sau unde lucrezi. De asemenea este foarte important sa ai peste 18 ani pentru a iti putea face un cont. 

Pentru ca site-ul reuseste sa isi recompenseze utilizatorii prin sume venite de la advertiseri, o etapa importanta este cea in care alegi numarul de sms-uri promotionale pe care doresti sa le primesti pe parcursul unei zile. Numarul maxim de sms-uri primite pe zi este de 5. Totodata, pentru eficientizarea serviciului esti rugat sa completezi o sectiune de interese si de nume ale unor companii, astfel incat sa poti primi pe telefon oferte promotionale care sunt de actualitate pentru tine. 

Poti oricand sa modifici aceste date accesand profilul tau, de unde poti sa dezactivezi temporar primirea de sms-uri sau chiar sa modifici numarul de telefon, in cazul in care acesta se schimba.

Cum te poate convinge VIVA SMS sa te inscrii ? Raspunsul evident este printr-un sistem de recompensare bine pus la punct si prin crearea unui sistem de recomandare pe mai multe nivele. Astfel daca recomanzi sistemul altor persoane, poti castiga bani pentru ca esti in sistem dar si pentru ca ai prieteni inscrisi in retea. Modalitatile de castig sunt bine exemplificate pe site, si daca le studiezi cu atentie, vei vedea ca poti castiga o suma generoasa daca ai un grup mare de prieteni inscrisi.

Nivelurile de la care poti cere sa incasezi sumele castigate sunt 5 Euro pentru incarcarea unei cartele pre-pay, 10 Euro daca doresti un Voucher de reducere valabil in magazinele partenere, sau 20 de Euro - suma ce poate fi transferata intr-un cont bancar.

CUM VERIFIC DACA TOTUL ESTE O INSELATORIE ?
Site-ul VIVA SMS nu iti cere bani in momentul in care te inregistrezi si nici nu te obliga sa cumperi ceva din ofertele primite prin SMS. In plus inregistrarea este gratuita, precum si recomandarea serviciilor vivaSMS catre alte persoane interesate. In plus, vivaSMS detine o politica complet transparenta de functionare si comunicare.

Daca aveti comentarii sau doriti sa aflati ce parere au alti utilizatori care s-au inscris, serviciul VIVA SMS are si o pagina de Facebook.

AFTER (P) - Adica dupa faza cu advertorial
Sistemul VIVA SMS este in curs de implementare. Asta inseamna ca momentan nici un utilizator nu a fost platit cu vreo suma de bani (creatorii sistemului ar putea sa ma contrazica, declarand ca au facut plati celor care au strans bani prin aducerea in sistem a altor persoane ) si de asemenea nimeni nu a primit reclame promotionale pe telefon.

Pentru ca foarte multi utilizatori inregistrati in sistem s-au aratat nerabdatori si de asemenea si-au manifestat frustrarea, compania a tinut sa precizeze pe pagina de Facebook ca in momentul de fata proiectul se afla in stadiul de implementare. Stadiul de implementare presuspune mai multe faze, cea de captare a interesului companiei, strangerea unui numar cat mai mare de persoane interesate de sistem  si cea finala in care sistemul este functional 100%.

In momentul de fata compania se afla in stadiul de cooptare de persoane interesate sa primeasca reclame pe telefon. Faza a inceput in luna iunie si va continua pana  la strangerea unui prag acceptabil pentru a demara faza de testare a sistemului, adica primirea de SMS-uri publicitare.

Asadar daca sunteti interesati sa faceti bani repede, ar trebui sa stiti ca sistemul se preconizeaza a fi suta la suta functionabil undeva in lunile septembrie - decembrie 2013. Pe pagina de Facebook parerile despre serviciu sunt impartite, momentan nu putem confirma ca se fac sau se vor face plati, dar iti poti face o parere despre sistem citind informatii despre sistem atat pe site-ul lor cat si pe pafina de facebook.