In ultimele zile pot spune ca am avut rabdarea necesara sa ma uit la televizor la talk-show-uri politice. Poate si pentru ca nu am gasit ceva mai interesant de facut. Asa am ajuns sa urmaresc tot felul de dispute aprinse pe teme politice. Dar, dintre atatea "lucruri interesante", o stire mi-a atras atentia, difuzata in premiera, unde altundeva decat la B1. Este vorba de o scrisoare a unei tinere, adresate domnului prim-ministru Ponta, in care acesta este comparat cu Mos Craciun.

Textul integral il gasiti aici , e destul de lung si nu cred ca ar avea sens sa il public pe tot aici. Cu toate astea, sa vorbim putin despre virale.

Viralul pe internet... Mai exista un politician in tara asta care sa dea doi lei pe un viral pe internet care il critica ?

Imi place cand vad lumea ca da like, share si mai si lauda initiativa dar tare mult ma enerveaza cand vad un Ponta arogant care la ale lui 40% voturi in primul tur in sondaje, se declara neinteresat de o viitoare dezabtere electorala pentru alegerea viitorului presedinte.

Ma enerveaza ca cei 40% sunt oameni spalati pe creier in continuare, incapabili sa se mai uite si la altceva decat Antena 3 sau Romania TV.

Cu Basescu presedinte am trait experienta taierilor salariale cu 50% iar cu Ponta "salvatorul" inca mai astept sa mi se aduca imbunatatirea traiului promisa de acum 3 ani.

Pentru doamna care a scris textul toata stima, chiar daca nu sunt de acord cu tot ce a scris ea pe acolo. Spre deosebire de ea insa, am experienta celor doua sisteme din Romania, privat si bugetar si nu imi permit sa arunc cu norori fara sa cunosc toate aspectele.

Comparativ cu privatul unde salariul minim pe economie a crescut la 900 de lei, as vrea sa ii spun protestataei, care conform celor de la Antena 3 mai mult ca sigur e Basista, ca exista bugetari in tara asta care traiesc cu un salariul minim pe economie de 700 de lei, adica raman cu vreo 600 de lei in mana.

I-as mai spune ca exista bugetari, intr-adevar care au niste venituri fabuloase si nu fac nimic, dar ca mai sunt si unii care chiar isi fac treaba, si care nu au vazut un ban in plus la salariu din 2010. Bugetarii aia, cu veniturile astea sunt multi, ii vezi  pe la comune, unde fac treaba cat alti 10 de prin ministere sau consilii judetene, dar pe ei nu ii vede nimeni, pentru ca nu au salarii nesimtite. Ei nu isi permit nici masina, deci nu ar avea nici de unde sa plateasca RCA-uri scumpe. Nu mai vorbesc ca la veniturile astea nu si-ar permite nici macar o rata sau o chirie la un apartament/casa. Din banii astia isi permit sa isi plateasca facturile, taxele si impozitele (ca si ei platesc) si sa si manance.

In principiu toti suntem frustrati, de neajunsuri si probleme, si poate, ca in loc de scrisori si virale, ar trebui sa facem ceva concret pentru tara asta ce ar presupune sa iesi din casa... la vot, la protest... nu la pomeni electorale.