Nu cu putin timp in urma am scris un articol legat de experienta in utilizare a serviciilor Digi Mobil la sase luni de la contractarea abonamentului.

Parerile nu au fost bune deloc, mai ales ca oferta cu absolut toate lucrurile nelimitate oferite de Digi este inselatoare pentru ca de fapt serviciile mobile RCS-RDS nu au acoperire si sunt suplinite de Vodafone. Prin folosirea roamingului national Digi Mobil reuseste totusi sa ofere acces la convorbiri mobile insa aduce limitari, cel putin pe partea de folosire a internetului.

Constienta de problemele si reclamatiile pe care le are, compania RCS-RDS a facut o noua mutare neasteptata pentru utilizatori si anunta ca din luna septembrie va oferi clientilor sai in mod gratuit servicii de date mobile 4G.

Din comunicatul de presa pe care il puteti citi si pe site-ul itmaniatv.com, aflam ca noile servicii 4G vor fi oferite cu sprijinul companiei 2K Telecom, ce ofera acces la internet 4G prin intermediul serviciului Idilis disponibil pe piata din anul 2010.

Din fericire am avut ocazia in urma cu doi ani de zile sa testez serviciile 4G ale Idilis prin intermediul unui router 4G pus la dispozitie de companie. Timp de mai bine de o luna am avut posibilitatea sa folosesc internetul 4G iar singurul lucru negativ pe care l-am sugerat celor de la Idilis este sa isi extinda vizibilitatea in randul potentialilor clienti si evident aria de acoperire.


Ce inseamna in practica vestea asta ? Stiind aria de acoperire a Idilis, vestea ca Digi Mobil va oferi servicii 4G datorita contractului cu cei de la 2K Telecom imi aduce un zambet pe buze, asteptand cu nerabdare sa vad daca se va intampla ceva de bine, mai ales ca Idilis acopera localitati prin care imi petrec mult timp, chiar si cea de domiciliu.

Pentru moment totul pare incurajator iar Digi Mobil incepe sa bage in sperieti ceilalti concurenti de pe piata, luand in considerare preturile cu mult sub cele practicate de principalii operatori de la noi din tara.