Navodari a fost in ultimii ani un oras cu o traditie in lumea fotbalului, ba chiar a reusit sa ajunga pe harta Ligii 1.

Doua echipe se pot lauda ca au facut istorie la Navodari: AS Midia Navodari si Sageata Navodari. Prima dintre ele s-a bucurat de sustinerea publicului, a doua asa si asa. Poate si pentru ca Sageata Navodari era de fapt o echipa infiintata in Stejarul si apoi mutata la Navodari.

Visele navodarenilor au fost mereu mari, de a juca cel putin in Liga 1 si aiba ocazia sa intalneasca pe teren propriu echipe mari precum Steaua. S-a intamplat timp de un sezon ca Sageata sa evolueze in prima liga, doar ca meciurile nu s-au disputat la Navodari ci pe stadionul Farul. Audienta la meciuri a fost mai mult mediocra, iar cel mai amar gust a fost atunci cand la meciul de acasa cu Steaua, 95% dintre spectatorii constanteni prezenti pe stadion au fost de fapt suporteri stelisti.

Din pacate, criza ce afecteaza puternic fotbalul romanesc si-a pus amprenta si pe echipa de fotbal ce reprezenta orasul Navodari, iar retrogradarea in liga secunda a dus intr-un final la desfiintarea echipei si abandonarea planurilor de promovare. Un concurs de situatii au pus pe standby si planurile autoritatilor de modernizare ale stadionului, astfel incat echipa sa poata sa aiba parte de suporteri.

Pana una alta, Gheorghe Hagi a reusit sezonul asta sa inaugureze stadionul de la Ovidiu, iar FC Viitorul evolueaza in Liga 1 pe teren propriu la Academia de Fotbal de la Ovidiu. Audienta la meciuri pare sa dea sperante echipei ca in curand se va forma un nucleu bine inchegat de sustinatori ai echipei, mai ales ca FC Viitorul a revenit acasa, Ovidiu fiind de fapt orasul unde echipa s-a infiintat si a jucat in ligile inferioare, pana a promovat in Liga 1.

Mergand pe aceeasi premisa, probabil, autoritatile locale din Navodari se gandesc acum sa reinfiinteze echipa de fotbal a orasului. Pentru inceput, noua echipa va fi formata doar din jucatori pana in 21 de ani si va fi pregatita de fostul farist Constantin Funda, care a antrenat si Sageata Navodari. Potrivit reprezenantilor echipei, vedeta va fi Ciprian Cazan, jucator care a evoluat in cateva meciuri la Sageata Navodari, in Liga 1.