Cerere de prietenie e un horror cu o poveste devenita clișeu. Un grup de prieteni au de-a face cu o forța malefică sau cu o persoana sărită de pe fix căreia ii place sa ucidă.

Niciunul din actorii din film nu i-am mai recunoscut din alte producții dar cu siguranța si-au facut treaba foarte bine.

Filmul spune povestea lui Laura, o tânăra studenta care se împrietenește cu Marină, o tipa singuratica care devine obsedată de ea. Marina are un cont de Facebook pe care postează tot felul de imagini si clipuri video grotești.

Curând Laura începe sa regrete ca a încercat sa fie amabila si realizează ca Marina are probleme foarte grave, asa ca decide sa o scoată din lista de prieteni. Viața lui Laura si a prietenilor ei devine un coșmar cand Marina decide sa se sinucidă si sa se filmeze făcând asta.

Din păcate pentru Laura, obsesia lui Marina pentru ea merge mai departe după ce o forța malefică ii preia controlul asupra contului ei de Facebook si începe sa posteze in numele ei videoclipurile macabre cu moartea celor mai buni prieteni ai săi, care aparent ajung sa se sinucidă.

Scopul final al Marinei este ca Laura sa ajungă sa nu mai aibă nici un prieten in timp ce pentru Laura e o lupta continua de a afla cine este Marina cu adevărat, ce s-a întâmplat cu ea si cum pot scapă cu viața.

Friend request are o poveste si o intriga interesantă, te ține cu sufletul la gura iar efectele speciale sunt destul de reușite. Un thriller-horror care ar fi meritat o apariție si in cinematografele de la noi.

Regizor: Simon Verhoeven
Scenariu: Matthew Ballen, Philip Koch
Actori:

Alycia Debnam-Carey...
Laura (as Alycia Debnam Carey)
William Moseley...
Tyler
Connor Paolo...
Kobe
Brit Morgan...
Olivia
Brooke Markham...
Isabel
Sean Marquette...
Gustavo
Liesl Ahlers...
Shashawnee Hall...
Det. Cameron