Ca om ce lucreaza in media constanteana, sa vorbesti despre un alt post de televiziune, altul decat cel care lucrezi, poate fi stanjenitor.

Adevarul este insa ca situatia posturilor de televiziune locale, atat cele din Constanta, cat si la nivel national, nu e deloc roza. Intr-o astfel de situatie a ajuns si Neptun TV, administrata de SC SOTI CABLE NEPTUN SRL, societate ce de ceva vreme se afla in insolventa. In mod surprinzator insa, multi s-au grabit sa ii cante "vesnica pomenire" postului Neptun TV, care in urma cu mai bine de doua saptamani s-a vazut nevoit sa isi suspende transmisia pe satelit.

Reprezentantii postului de televiziune s-au vazut in fata unei situatii neplacute, aceea de a intrerupe, pentru prima data in 21 de ani de existenta, emisia postului. Cu toate astea, conducerea se arata increzatoare ca situatia va dura doar cateva zile intrucat depusese actele de reautorizare la Consiliul National al Audiovizualui, ce urma ca pe 2 octombrie sa se reuneasca in sedinta ordinara pentru a analiza cererea televiziunii constantene.

Dar in purul stil romanesc, cum ma asteptam sa se intample, CNA-ul nu s-a mai intrunit, din lipsa de cvorum. Mai pe romaneste, membrii forului nu au venit la munca, motiv pentru care postul a ramas in continuare cu emisia suspendata.

Dupa doua saptamani in care lumea astepta ca CNA-ul sa se intruneasca, timp in care pe postul a emis doar online, a venit si un comunicat de presa semnat de administratorul NTV, Sorin Lucian Ionescu, care ne anunta ca membrii forului nu au prelungit licenta postului.

"[...]în aceeași ședință, a fost supusă la vot prelungirea vechii licențe. Procedura prevede că este nevoie de minimum șase voturi 'pentru'. Surprinzător, solicitarea Neptun TV a primit cinci voturi 'pentru' și trei 'împotrivă'. Membrii CNA care s-au opus sunt cei susținuți de PSD în timp ce la conducerea partidului se afla Victor Ponta: Radu Herjeu, Maria Monica Gubernat și Gabriel Tufeanu."

Cu toate astea membrii Consiliului au aprobat o licenta noua pentru postul de televiziune din Constanta, motiv pentru care acesta urmeaza sa reintre in emisie. Acest lucru se va intampla insa abia dupa o noua sedinta a Consiliului National al Audiovizualului in care membrii consiliului trebuie sa emita o decizie de autorizare.

Acest lucru ar putea sa se intample in sedinta de joi a Consiliului, dar tinand cont de faptul ca timp de doua saptamani nu a avut loc nici o sedinta a CNA-ului, s-ar putea sa avem parte de surprize. Cu toate ca pe pagina institutiei se mentioneaza ca membrii consiliului se intrunesc in sedinte de doua ori pe saptamana, martea si joia, nu este inca clar care sunt motivele pentru care timp de doua saptamani Consiliului nu s-a intrunit.

Noua licenta de transmisie, implica pentru postul de televiziune incheierea unor noi contracte de distributie cu cablistii din Romania dar si cu alti parteneri, asa cum se precizeaza in comunicatul de presa postat pe site-ul televiziunii.

Cele doua saptamani de pauza, au adus evident si grave probleme finaciare, pentru ca postul nu a putut sa mai onoreze contractele de publicitate. Acest lucru inseamna evident si probleme pentru angajatii postului, ale caror salarii sunt platite din aceste contracte.

Pana vom revedea Neptun TV pe micile ecrane, postul emite online pe pagina sa de internet iar jurnalele de stiri pot fi urmarite si pe Facebook.