Cam cu o saptamana si ceva in urma am deschis frigiderul sa vad cam ce mancare as mai putea face, si m-am lovit de o bucata de carne de porc proaspata, ce pot sa spun ca arata extrem de bine si imi facea cu ochiul.

Ce poti face cu o bucata de carne de porc, pai poti imediat sa o tai felii si o sa o transformi in friptura. Doar ca am aruncat un ochi pe site-ul lui Adrian Hadean si am aflat ca poti face si altceva mai bun cu o bucata de carne de porc.

Reteta fostului chef de la MasterChef am putut sa o adaptez putin si recunosc ca am adaugat cam ce am mai gasit prin bucatarie si care se potrivea cu reteta.

Pentru ca eram doar trei persoane, am taiat o bucata de carne de porc, ramanand cam cum vreo 600 de grame, pe care am condimentat-o cu sare, piper, am uns-o cu putin ulei si am lasat-o in frigider la rece pana m-am ocupat de celelate ingrediente.

Celelate ingrediente au fost vreo doua cepe, un catel de usturoi, 2 rosii, 2 dovlecel, 1-2 morcovi, 2 ardei grasi. Dupa ce am taiat legumele, mai putin usturoiul pe care l-am lasat intreg, am asezat pe o tava unsa cu ulei bucata de carne de porc. Pe langa ea am asezat legumele, pe care le-am uns cu putin ulei de masline si le-am asezonat cu putina sare. Am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am pus-o la cuptor pentru 90 - 100 de minute, la 170 de grade.



Dupa ce am scos de la cuptor carnea de porc, am feliat-o in 5-6 felii, pe care le-am fript cate 3 minute pe ambele parti fiecare, pe o tigaie. Legumele le-am scos din tava iar zeama nu am aruncat-o pentru ca urma sa o folosesc.



Recunosc ca sos din patrunjel nu am mai gustat pana acum, dar am zis sa incerc. Am tocat o legatura de patrunjel, am pus putin ulei de masline, sare si zeama de la o jumatate de lamaie si putina zeama din tava cu legume si carnea si le-am bagat la blender pana s-a facut un sos.

O buna parte din zeama ramasa am folosit-o pentru a bate cartofi care s-au transformat in ceva extrem de delicios. Recunosc ca am avut nevoie de putin ajutor din partea mamei ca sa pot sa va arat ce mi-a iesit, asa ca optiunea asezarii in farfurie a apartinut mamei.



Asadar in farfuria mea, cam dupa vreo doua ore jumatate de salivat, au ajuns putin piure, legumele, bucata de friptura si putin sos de patrunjel.

Desi am cam asteptat sa se faca, recunosc ca reteta a fost una delicioasa si as spune ca si putin mai sanatoasa, decat o friptura cu cartofi prajiti.

Reteta video mai jos: