In urma cu doua zeci de ani regizorul Rolland Emmerich ne aducea unul din cele mai impresionante filme SCI-fi in care omenirea avea sa se bată pentru supraviețuire cu Extratereștrii.
Povestea avea sa aprindă imaginația multor scenariști care aveau sa ne aducă si ei povesti similare pe ecrane.
Ziua Independentei il transforma in 1996 pe Will Smith intr-o adevarata vedeta la Hollywood.
La 20 de ani distanță de la victoria in fata extratereștrilor, același regizor ne aduce continuarea poveștii a cărui desfășurare are loc in aceeași perioada de timp ca si vremurile in care trăim. Dacă ar fi sa ne luam după realitatea zilelor noastre, aceasta decizie ar putea fi un pic neinspirata.
In Independence Day Renașterea, avem ocazia sa ne reîntâlnim cu Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch sau Vivica A. Fox. Alături de ei apar si alte personaje noi precum Liam Hemsworth sau Jessie Usher, cel care este fiul lui Steven Hiller. Personajul lui Will Smith a murit între timp , ceea ce înseamnă ca fanii nu vor avea ocazia sa il vadă din nou pe Smith.
Sela Ward joaca rolul primei femei ce a ajuns președinte al Statelor Unite in timp ce fostul președinte a ajuns acum un bătrân considerat bolnav datorită viselor cu Extratereștii pe care le tot are.
Desigur si fiica președintelui s-a facut mare si are acum grija de el însă implicarea ei in noua poveste va fi mai importantă.
Acțiunea din cea dea doua parte a Independence Day începe cand o noua nava extraterestra își face apariția pe luna si este distrusă de către militarii de pe stația spațială de acolo, ce se folosește de tehnologii militare împrumutate de la Extratereștrii învinși in urma cu doua zeci de ani.
Ajutat de locotenentul Jake Morrison, cercetătorul David Levinson se duce sa analizeze rămășițele navei distruse ce s-a prăbușit pe luna. Pana sa ajungă sa facă asta își face apariția o noua nava extraterestra inamica, mai mare si mai puternica decat precedenta.
In doar câteva minute totul se transforma in dezastru, Extratereștrii fiind hotărați sa distrugă totul in calea lor.
Fostul președinte devine însă iar erou intrând in cușca cu un extraterestru capturat pentru a afla ce anume vor de aceasta data inamicii.
Dacă mai mult din jumătate de film lucrurile o sa vi se para ca o ciorba reîncălzită, nu va veți înșela. Cu toate astea, avem parte si de mici surprize care sa schimbe puțin abordarea.
Efectele speciale sunt din nou la loc de cinste iar actorii își fac și ei bine treaba. Lipsa lui Will Smith, care si-a pus amprenta pe prima parte a filmului este evidentă, iar acest lucru se simte din plin.
De aceasta data avem parte de si mai multă acțiune si dramatism. Asta însemna mult mai multe distrugeri si Împușcături și suspans pana la capăt pentru a afla dacă omenirea va reuși sa înfrângă din nou Extratereștrii rai si puși pe distrus.

Titlu original: Independence Day Resurenge
Regizor: Emmerich Roland

Distributie:


Liam Hemsworth...
Jeff Goldblum...
Jessie T. Usher...
Bill Pullman...
Maika Monroe...
Sela Ward...
President Lanford
William Fichtner...
General Adams
Judd Hirsch...
Brent Spiner...
Patrick St. Esprit...
Secretary of Defense Tanner
Vivica A. Fox...
Angelababy...
Charlotte Gainsbourg...
Catherine Marceaux
Deobia Oparei...
Dikembe Umbutu
Nicolas Wright...
Floyd Rosenberg