Ca sa ai succes trebuie sa faci sacrificii.

LA LA LAND, este unul din cele mai apreciate filme ale anului trecut, a castigat deja recunoasterea criticilor prin premiile castigate la Globurile de Aur si a stabilit recorduri de nominalizari la editia din acest an a Globurilor de Aur.

Cu o asa apreciere este greu de evitat sa nu vrei sa urmaresti povestea regizorului Damien Chazelle si care ii are in rolurile principale pe simpaticii Ryan Gosling si Emma Stone. Le spun simpatici pentru ca cei doi au mai jucat impreuna intr-o productie in care le-a stat foarte bine impreuna.

La La Land este un musical iar succesul la incasari a avut de suferit, cel putin la noi, din cauza apetitului spectatorilor pentru astfel de productii. Este greu sa concurezi cu blockbustere, unele dintre ele dovedindu-se a fi totusi mediocre.

Actiunea fimului se petrece in zilele noastre intr-un cadru in care nu este deloc greu sa te pierzi in lumea anilor '60. Este si usor prin prisma faptului ca unul din personajele noastre, Sebastian, este pianist si are un vis, acela de a salva un club si alaturi de el muzica jazz. Pe de alta parte Mia, este barista la o cafenea situata in studio-urile de la Hollywood si visul ei este sa devina actrita.

Cand drumurile celor doi se intalnesc, devine mai usor sa se sprijine unul pe altul in a-si urmari propriile vise. Fiecare are rolul de a ii da incredere celuilalt, de a-l incuraja atunci cand crede ca nu este destul de puternic si talentat.

Doar ca intr-o lume a artistilor, unde succesul nu vine usor, rabdarea si perseverenta este unul din punctele forte pe care trebuie sa le ai. Pentru a ajunge acolo unde iti doresti, trebuie sa te abati de la drum si sa renunti la unele principii. Acelasi lucru se intampla si cu cei doi, care descopera curand ca trebuie sa faca sacrificii daca vor sa isi indeplineasca telurile.

La fel ca in viata, este usor de inteles ca pe parcurs apar si probleme care duc in mod inevitabil la o despartire de drumuri. Cei doi sunt insa dispusi sa faca acest sacrificiu: ca sa obtina succesul dorit, este nevoie sa renunte la ceva. Pana la urma, nu poti sa le ai pe toate.

Fiind o poveste desfasurata intr-un cadru Hollywoodian, in care aflam ca un artist e nevoit sa faca multe sacrificii, este usor de inteles de ce povestea i-a cucerit pe toti ceilalti actori din breasla.

Coloana sonora din film joaca un rol extrem de important in a creea o atmosfera mai mult decat relaxanta iar faptul ca John Legend se alatura distributiei, este un mare atuu. Nici pe parte vizuala nu ne putem plange, de la locatii la costume, totul a fost atat de bine ambalat incat doar o camera video, un telefon mobil si o masina noua ne-au facut sa nu uitam ca de fapt, actiunea se desfasoara in zilele noastre.



Si ca sa ne convinga ca ne uitam la o poveste speciala, la final ramanem  cu intrebari precum:  Cum ar fi fost daca ? A meritat sacrificiul ?

Daca ma intrebati pe mine, La La Land isi merita nominalizarile de care a avut parte fiind unul din acele filme dupa care iesi cu adevarat destins si relaxat incantat de prestatiile actorilor, de poveste, de muzica si asa mai departe.

Filmul este cu adevarat o evadare din cotidian ce te duce intr-un loc in care poti pune pret pe sentimente dar si lucrurilor in care crezi.

Distributie La La Land

Ryan GoslingRyan GoslingSebastianEmma StoneEmma StoneMiaJ.K. SimmonsJ.K. SimmonsBill
Rosemarie DeWittRosemarie DeWittLauraJohn LegendJohn LegendKeithSonoya MizunoSonoya MizunoCaitlin
Finn WittrockFinn WittrockGregJosh PenceJosh PenceJoshMarius De VriesMarius De VriesClyde