Cand te joci cu focul ai grija sa nu te arzi.

Pentru pasionatii de thrillere si filme de groaza, anul 2016 nu a fost chiar unul excelent iar subiectele s-au tot repetat ca un cliseu. Desigur, daca un film ajunge in cinematograf, se presupune ca ar trebui sa fie de calitate.

Despre "Ouija, originea raului" nu putem spune ca ne-a dat pe spate si nici ca se abate de la sablonul filmelor thriller. Lista de actori nu te da pe spate, fiecare dintre ei au cateva titluri in spate, dar cel putin incearca sa se achite onorabil de sarcini.

Storyline-ul este unul clasic, avem de-a face cu o mama singura, care impreuna cu cele doua fete ale sale se ocupa cu sedinte de spiritism unde inseala lumea, facandu-si victimele sa creada ca pot intra in legatura cu rude moarte. Lucrurile iau o turnura dramatica atunci cand abilitati supranaturale devin reale din cauza unei placi de joc Ouija.


Actiunea se desfasoara prin anii 60-70, atunci cand s-a lansat placa de joc Ouija iar familia incalca regulile jocului: Nu juca niciodata singur, nu juca intr-un cimitir si spune intotdeauna "la revedere". Aflam ca familia poate lua legatura cu mortii iar casa in care locuiesc este stapanita de un demon care pune mana pe cea mai mica dintre fete. Iar odata ce reuseste sa o posede pe fata cea mica, demonul nostru se pune pe ucis. Filmul nu iese din tipare si avem si un preot care nu mai apuca sa faca sedinte de exorcizare caci demonul nostru ii taie repede elanul.

Contrar asteptarilor, nu avem atat de mult sange insa actiunea e predictibila iar victimele mor asa cum ne si asteptam. Deznodamantul ne lasa sa intelegem ca am putea avea si o continuare chiar daca in sine filmul nu pare sa fi convins atat de mult.

Daca va decideti sa il urmariti, faceti-o intr-un cadru nocturn cu volumul putin mai sus, asta pentru ca efectele sa aiba efectul scontat.

Distributie

Annalise BassoAnnalise Basso...
Lina Zander
Elizabeth ReaserElizabeth Reaser...
Alice Zander
Lulu WilsonLulu Wilson...
Doris Zander
Henry ThomasHenry Thomas...
Father Tom Hogan
Parker MackParker Mack...
Mikey