Trebuie sa recunosc din start ca nu ma omor prea tare cu prajituri sau deserturi si daca imi place sa fac mancare, deserturile sunt inca un teritoriu mai necunoscut.

Si cu toate astea de sarbatori am zis sa imi incerc talentul ascuns, din fericire practic, in a urma niste indicatii ce aveau sa ma ghideze spre o reteta de tort numai buna pentru papilele mele gustative. Cum rabdarea la chestii legate de migaleala e un lucru ce imi lipseste, in mod evident nu am avut cum sa imi inregistrez "reusita".

La o luna distanta am repetat experienta, de data asta cu ajutor, motiv pentru care am reusit sa incropesc si un videoclip.

Reteta ce urmeaza sa o explic mai jos este una practica pentru cineva care nu isi petrece timpul foarte mult in bucatarie si nici nu stramba din nas cand se folosesc ingrediente din comert.

Tortul meu de casa cu fructe se bazeaza pe urmatoarele ingrediente:

- 1 blat de tort
- 1 plic Crema de prajituri cu gust de lamaie
- 500 ml lapte
- 2 linguri zahar pudra
- 1 cutie frisca lichida
- 1 esenta de rom
- 3 linguri zahar
- 400 ml apa
- 1 plic glazura (optional)
- 1 cutie ananas taiat rondele
- 1 cutie migdale
- Putina ciocolata

Sa o luam pe rand:

1. Pentru blat se face un sirop din aproximativ 400 ml apa pusa la incalzit in care adaugati 3-4 linguri de zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie sucul), care se dizolva. Dupa ce se raceste adaugati cam 15 ml esenta de rom.

2. Am separat cele trei blaturi si le-am insiropat pe rand.

3. Plicul de crema de prajituri se bate cu mixerul, adaugand in bol 250 ml de lapte rece, 2 linguri de zahar pudra si continutul plicului. La inceput se amesteca cu mixerul la viteza mica si apoi 4-5 minute la viteza mare. Desi pe plic scrie ca aceasta crema e suficienta pentru un tort de 24 cm, in teorie crema se poate intinde doar pe doua dintre blaturi.

4. Dupa ce am insiropat si cel de-al treilea strat de blat, am incercat sa folosesc un plic de glazura, dar puteti sa treceti peste aceasta etapa intrucat plicul abia a ajuns cat sa fie absorbit de blat.

5. Am trecut la crema lichida pe care am pus-o in mixer impreuna cu vreo 200 ml lapte rece si am amestecat cu mixerul pana volumul sau a crescut de vreo 4 ori. Tot continutul mi-a ajuns sa pun peste ultimul strat de blat si pe margini si mi-a ramas putin si pentru ornat,

6. Dupa ce am itins crema pe tot blatul am trecut la aranjarea fructelor pe blat. Ananasul si migdalele au avut un gust bun si le puteti aranja dupa cum va trece prin cap.  La mine a fost cam asa.


7. Daca nu aveti instrumente de decor pentru frisca puteti folosi o punga pe care o ciupiti putin

8. La final am ras putina ciocolata pe deasupra si am bagat tortul la frigider pentru minim 2 ore.