O altfel de poveste despre întâlnirea cu extratereștrii

Întâlnirea cu o alta forma de viața, alta decat cea de pe pământ, i-a fascinat pe mulți regizori si producători de la Hollywood. Arrival, este o noua poveste in care omenirea face cunoștința cu o alta rasa.

Povestea începe cu un profesor universitar, Louise Banks, care e solicitată sa ajute la descifrarea limbajului extratereștrilor ce au aterizat pe Terra in 12 nave spațiale sub forma unor ... oua, botezate de armata drept scoici.

Filmul nu începe asa cum am crede, cu bombe si explozii ci cu emoții puternice ale unor oameni de știință care intra intr-o nava extraterestra si încearcă sa stabilească o legătura cu doua ființe ce aparțin altei rase. Separați de un geam de sticla, oamenii de stiinta încearcă stabilirea unei comunicări si înțelegerea limbajului.

Povestea din Arrival explorează in mare parte din film încercarea omenirii de a stabili o comunicare cu extratereștrii. Problema omenirii este ca pana sa ajungă sa stabilească o comunicare cu ei, armata si autoritățile guvernamentale nu reușesc sa comunice suficient cu cetățenii. Revoltele, protestele si îngrijorările sunt frecvente iar echipa de cercetători este presata de timp.

Cine sunt ei, de unde vin si mai ales ce vor ? Aceasta este sarcina lui Louise Banks si matematicianului Ian Donnelly.

Atunci cand omenirea nu înțelege, se simte amenințată si trece la represalii. Lucrurile devin complicate cand cele doua părți simt pericolul din ce in ce mai apasator. Dacă ar fi sa facem o comparație, e cam aceeași situație cu majoritatea conflictelor globale. Dacă nu exista comunicare si înțelegere, atunci cand se simte amenințat, omul trece la război.

Dacă ti-ai vedea toată viața ta de la început la sfârșit, ai schimba ceva ?

E o întrebare care te pune pe gânduri si care in esența ne arată ca Arrival nu e un film despre violenta la care este dispusă sa apeleze rasa umană. Filmul este o producție total atipica si diferită de poveștile cuextratereștii de pana acum, ce nu apelează la explozii si crime sau povesti cu piloți de avioane care omoară extratereștii ca sa salveze omenirea. Arrival este despre cum ar fi dacă omenirea ar fi dispusă sa colaboreze si dacă am avea ocazia sa ne întâlnim cu o alta rasa de la care am putea sa învățam ceva.



Distributie


Amy AdamsAmy Adams...
Louise Banks
Jeremy RennerJeremy Renner...
Ian Donnelly
Forest WhitakerForest Whitaker...
Colonel Weber
Michael StuhlbargMichael Stuhlbarg...
Agent Halpern
Mark O'BrienMark O'Brien...
Captain Marks
Tzi MaTzi Ma...
General Shang