Trebuie sa recunosc ca am văzut trailerul acestui film nu cu puțin timp in urma si nu ma așteptăm sa am ocazia sa il văd asa devreme.

A monster call (Copacul cu povesti) este in mod surprinzator o producție europeană cu actori cunoscuți ce spune povestea unui copil, pe nume Connor, crescut de mama sa si care la școala este batjocorit constant de colegii săi de clasa mai mari.

Lucrurile iau o turnura de neimaginat cand un copac prinde viața si vine sa il viziteze in somn cu scopul de a il face pe acesta sa își înfrunte coșmarurile.

Con, cum este alintat de mama lui, a trecut prin multe si a fost nevoit sa se maturizeze mai repede decat ar fi trebuit. El s-a vazut obligat sa preia o mare parte din indatoriri pentru a o ajuta pe mama sa, grav bolnava, si care trece prin proceduri medicale ce nu ii permit sa se ocupe de el asa cum ar trebui.

Tocmai, din acest motiv, pentru Connor devine greu de acceptat prezenta buniicii, care vrea sa il i-a la ea acasa pentru a avea grija de el. Acolo in schimb, nu are voie sa atinga nimic, neexistand pentru el acel sentiment de camin. Nefiind de acord cu aceasta idee, bunica lui se transforma intru-un dusman.

Copacul ce a prins viata si il viziteaza in vise, i-a promis ca ii va spune trei povesti importante, urmand ca pe a patra sa o spuna chiar Con. Povestile copacului sunt lectii de viata din care micul nostru erou invata sa isi exteriorizeze sentimentele, sa se descarce de toate problemele si sa i-a atitudine.

Combinația dintre live action, efecte speciale si animație este una interesantă iar vocea lui Liam Neeson, in rolul copacului, da un farmec aparte poveștilor din care Connor învață lecții de viața.

Dar sa nu credeti despre copac ca este un superou care a venit sa salveze situatia, asa cum a crezut si Connor la inceput. Problemele lui Connor continua, el trebuie sa accepte si faptul ca tatal sau s-a recăsătorit si locuiește in Statele Unite si nu își dorește sa își asume responsabilitatea de a il creste si pe el.

Connor are de infruntat propriile temeri si atunci cand reuseste sa faca acest lucru, oricat de mult s-a impotrivit, descopera ca desi pierde ceva, castiga pe cealalta parte.

A monster calls, tradus in romana Copacul cu povesti, este un film extrem de complex, care te va pune pe ganduri, ce la final te va lasa cu multe intrebari legate de viata, despre cum ne comportam cu oamenii de langa noi. Un film despre duritatea vietii si despre cum putem lupta cu temerile noastre.



Felicity JonesFelicity JonesMumLiam NeesonLiam NeesonToby KebbellToby Kebbell
Sigourney WeaverSigourney WeaverLewis MacDougallLewis MacDougallConorBen MoorBen MoorMr. Clark
Oliver SteerOliver SteerSullyGarry MarriottGarry MarriottJennifer LimJennifer LimMiss Kwan

Programat sa fie lansat initial in luna octombrie a anului trecut, Copacul cu povesti isi va face debutul in cinematografele de la noi abia pe 24 februarie 2017.