Dorna, în parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii România, susţine pentru cel de-al cincilea an consecutiv, lupta pentru viaţă a copiilor născuţi prematur. Începând cu 2015, Simona Halep s-a alăturat acestei cauze, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Din 2013 şi până în prezent, Dorna şi Salvaţi Copiii au dotat 40 de maternităţi din ţară cu echipamente pentru îngrijirea nou-născuţilor prematur, în valoare aproximativă de 500.000 Euro.

Timp de 8 săptămâni, începând cu data de 16 februarie 2017, românii sunt invitaţi să susţină din inimă copiii născuţi prematur, în mod simbolic, pe Facebook, în campania manifest „Fii în inima lor pe viaţă”, un nou capitol al iniţiativei caritabile Grijă pentru Copii.

Campania de anul acesta – „Fii în inima lor pe viaţă” – a pornit de la ideea că atunci când eşti alături de cineva într-un moment greu, îi rămâi în inimă pentru totdeauna. Mecanismul campaniei îndeamnă la susţinerea cauzei printr-un gest simbolic, acela de a da „love” postărilor de campanie care vor fi publicate, în următoarea perioadă, pe pagina oficială de Facebook Dorna România, pe cea a Simonei Halep şi pe cea a Salvaţi Copiii România.

Obiectivul campaniei este de a strânge mai mult de 100.000 de inimi care să „bată” pentru copiii născuţi prematur, iar Dorna va răspunde acestui demers de susţinere oferind echipamente medicale de specialitate către maternităţile din România, prin intermediul Salvaţi Copiii România.

”Este important să aducem o schimbare durabilă în comunitate, este important să ne implicăm, să susţinem cu adevărat cauzele în care credem. Suntem mândri de schimbarea pe care am adus-o în aceşti cinci ani de „Grijă pentru copii” şi suntem încrezători în ceea ce vom realiza în viitor. Campania de anul acesta, „Fii în inima lor pe viaţă” este din nou un îndemn la implicare pentru fiecare dintre noi, pentru ca noi credem cu tărie că fiecare gest contează, fie el cât de mic. Oricare din noi poate deveni susţinător al copiilor născuţi înainte de termen şi poate contribui printr-un gest foarte simplu, acela de a face cunoscută aceasta cauză”, declară Anca Năstase, Senior Brand Manager Still Drinks România & Moldova.
„Ca sportiv de performanţă, ştiu cât de importantă este susţinerea, iar gesturile simple sunt cele care contează cel mai mult, îţi dau curajul să continui. Sper să strângem cât mai multe inimi şi să se alăture cât mai mulţi români acestei cauze.”, declară Simona Halep.
„În cei cinci ani, de când am deschis acest nou front pentru combaterea mortalităţii infantile, Salvaţi Copiii România a contribuit la salvarea a peste 24.000 de copii. Sprijinind cauza copiilor născuţi prematur, care luptă pentru a supravieţui în maternităţile în care vin pe lume, e ca şi cum ai dărui ceva din tine, din trupul tău şi din viaţa ta. Astfel, oferindu-ne, simbolic, inima acestor copiii absolut extraordinari care, secundă de secundă, se luptă cu determinare să supravieţuiască, donăm, de fapt, viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.


În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naşte prematur, având nevoie de atenţie specială chiar din prima oră de viaţă.

Naşterea înainte de termen îi lasă bebeluşului mai puţin timp pentru dezvoltarea şi maturizarea intrauterină, printre consecinţe numărându-se greutatea scăzută la naştere şi riscul crescut de apariţie a afecţiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.