Dupa ce anul trecut s-au dat o caruta de bani ca sa organizam niste preselectii, pentru ca in final sa fim exclusi din competitie, Televiziunea Romana a anuntat in urma cu cateva luni ca tara noastra va avea un reprezentant in finala ce va avea loc in Ucraina.

Mutat de pe TVR 1 pe TVR 2 si TVR HD, concursul Eurovision din acest an a schimbat putin strategia, toti cei inscrisi in competitie avand posibilitatea de a fi vazuti de telespectatori. Mai mult decat atat, selectia nationala a Eurovision incearca sa devina un fel de concurs in stilul X FACTOR sau Vocea Romaniei.

Ce inseamna aceasta mutare din partea TVR ? Fara urma de indoiala vorbim de mai multa expunere, chiar daca emisiunea este difuzata pe canalul doi al postului national. Am observat o incercare a producatorilor de a ne prezenta in alt fel concurentii si de a se adapta la preferintele actuale ale telespectatorilor romani.

Daca in anii ce au trecut toti eram de opinie ca reprezentantii alesi de TVR sa cante pe scena Eurovision nu reprezinta deloc piata muzicala din Romania, la preselectii mergand mai mult artisti necunoscuti, curand am aflat ca nu conteaza deloc daca artistul ce urma sa ne reprezinte are succes la noi in tara.

Asa se face, ca in ultimii ani selectia nationala Eurovision este doar un alt loc in care oameni cu talent muzical isi incearca norocul, pentru ca mai apoi sa dispara iar in necunoscut.

Dar ce te faci cand la selectie iti vine un personaj teleportat parca din serialul "Las Fierbinti" ? Este cazul lui Dorel Giurgiu, un concurent ca nimeni altul, ce va ramane cu siguranta in istoria competitiei nationale.



Oare ce-o fi fost in mintea celor cinci jurati ce au fost obligati sa urmareasca aceasta prestatie ?

Sa spunem doar ca videoclipul a adunat aproape 200.000 de vizualizari pe Youtube iar comentariile sunt pe masura:

Dacă Finlanda a trimis niște domni cu sindrom Down, noi de ce nu l-am trimite pe unul cu retard?!?
Ce sezon si epsiod din Las fierbinti e asta?
„Glumiţi? E cea mai enervantă performanţă! Trebuie să fie o glumă! E o glumă!“
„Bă, băiatule, cine ţi-a dat drumul de la balamuc? Chiar aşa a ajuns concursul ăsta pentru români, bătaie de joc?“,

Revenind la lucruri ceva mai serioase, TVR a anuntat aseara numele celor 15 semifinalisti de anul acesta care vor concura pentru a ajunge in finala selectiei nationale. Acestia sunt Cristina Vasiu, MIHAI, Tudor Turcu, Elize&No Stress, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, D-LEMA, Ilinka feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Zanga, Maxim, Eduard Santha, Alexandra Crăescu şi Xandra.
















Semifinala selectiei nationale Eurovision 2017 va avea loc pe data de 26 februarie iar numele reprezentantului Romaniei in finala din Ucraina va fi anuntat in finala din 5 martie. Cele 15 piese din semifinale: