Daca va uitati la postul History, ce in opinia mea nu are nici o legatura cu istoria, aflati ca de la 1 martie, postul va avea emisie identica cu versiunea HD.

Canalul detinut de grupul A+E Networks, emite din anul 2011 in Romania, iar odata cu izbucnirea scandalului dintre RCS-RDS si Discovery, ce a dus la introducerea postului in locul Discovery Channel, a beneficiat de o audienta considerabila in randul telespectatorilor romani. Odata cu acest succes s-a introdus si versiunea localizata pentru Romania, ce include si calupuri generoase de publicitate.

Versiunea HD a canalului difuzeaza in prezent acelasi continut fata de versiunea localizata, diferenta dintre cele doua canale fiind decalajul de o ora si calupurile de publicitate, care pe versiunea HD sunt inlocuite de promo-uri.

HISTORY ofera in grila sa de productii precum “Razboiul depozitelor”, “Asii amanetului”, “Camionagiii gheturilor”, “Dinastia ratelor”, “Colecţia de la Count’s Kustoms” si "Vikingii".

HISTORY face parte din grupul A+E Networks, unul dintre liderii pietei in distributia posturilor de entertainment la nivel mondial. A+E Networks include in portofoliu televiziuni tematice precum HISTORY, HISTORY HD, Lifetime , Lifetime HD, Crime + Investigation, Crime + Investigation HD şi H2.

A+E Networks  s-a lansat în noiembrie 1995, activează în 90 de ţări, din Marea Britanie, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu şi ajunge în peste 85 de milioane de locuinţe, cu conţinut tradus în 19 limbi.