Gală cu surprize de proporții la decernarea Premiilor OSCAR 2017, unde cel mai așteptat premiul al serii a fost plimbat între La La Land și Moonlight, după o gafă de proporții.

Warren Beatty, cel care a prezentat ultimul premiu al serii, a anunțat că acesta merge către „La La Land” pentru ca după câteva minute de confuzie să fie anunțat adevăratul câștigător „Moonlight”.

„La La Land” favoritul premiilor Academiei americane de film, cu 14 nominalizări, record în istoria competiţiei, a câştigat şase Oscaruri, însă nu pe cel pentru cel mai bun film.



Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme, printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. „Moonlight” a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi era favorit, alături de „La La Land”, în cursa pentru cel mai important Oscar, având opt nominalizări.


Ceremonia de decernare a premiilor Oscar a fost prezentată de comediantul Jimmy Kimmel ce și-a presărat discursul cu glume, dar și cu aluzii politice: „Suntem o țară divizată acum și în sală nu e decât o inimă curajoasă (Brave Heart, aluzie la filmul care îl avea protagonist pe Mel Gibson), dar nici aceea nu e dispusă să ne unească”.

Ulterior, el le-a cerut în glumă reprezentanților CNN, NYT și Los Angeles Times să părăsească sala, o aluzie la gestul similar făcut de Donald Trump.

Kimmel s-a antrenat pentru glume și pe Twitter. „Ce an uluitor pentru filme. Oamenii de culoare au salvat NASA (aluzie la filmul Hidden Figures - n.r.) și oamenii albi au salvat jazz-ul. Asta se numește progres”, a scris comedianul.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR 2017

CEL MAI BUN FILM: MOONLIGHT



CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ: EMMA STONE ÎN LA LA LAND


CEL MAI BUN ACTOR: CASEY AFFLECK ÎN MANCHESTER BY THE SEA

CEL MAI BUN REGIZOR: DAMIEN CHAZELLE PENTRU LA LA LAND

CEL MAI BUN CÂNTEC ORIGINAL: CITY OF STARS DIN LA LA LAND, compus de Justin Hurwitz

CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ: LA LA LAND

CEL MAI BUN FILM STRĂIN: SALESMAN

CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR: MAHERSHALA ALI ÎN MOONLIGHT

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR: VIOLA DAVIS ÎN FENCES


CEA MAI BUNĂ ADAPTARE: MOONLIGHT

CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL: MANCHESTER BY THE SEA


CEA MAI BUNĂ IMAGINE: LA LA LAND

CELE MAI BUNE DECORURI: LA LA LAND

CEL MAI BUN MONTAJ: HACKSAW RIDGE

CELE MAI BUNE EFECTE SPECIALE: CARTEA JUNGLEI

CELE MAI BUNE COSTUME: FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

CEL MAI BUN MACHIAJ: SUICIDE SQUAD

CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET : ARRIVAL

CEL MAI BUN MIXAJ DE SUNET : HACKSAW RIDGE


CEL MAI BUN FILM DE ANIMAŢIE: ZOOTOPIA

CEL MAI BUN DOCUMENTAR: O.J MADE IN AMERICA

CEL MAI BUN SCURT METRAJ DE FICŢIUNE: SING

CEL MAI BUN SCURT METRAJ DE ANIMAŢIE: PIPER

CEL MAI BUN SCURT METRAJ DOCUMENTAR: THE WHITE