Televiziunea Romana, prin intermediul presedintelui sau, Irina Radu, si-a prezentat in cadrul unei conferinte de presa noul studio de emisie HD.

Finantata acum cu bani de la guvern si cu un buget record, Televiziunea Romana a investit aproximativ 350.000 de euro, cu tot cu studio, camere, regie, scriu cei de la Pagina de Media.

Ca sa ne facem o idee, noul studio HD al celor de la TVR este aproape identic cu cel al Antenei 1, folosit pentru jurnalele de stiri Observator. In esenta vorbim de un ecran mare, care a costat 250.000 de euro.

Desi are un post de televiziune intitulat TVR HD, postul de stat, care recent si-a transformat canalul 1 intr-un post prepoderent de stiri si informatii, nu transmite in momentul de fata nici macar un jurnal in format HD.



Desi am crede ca noul studio HD urmeaza sa fie folosit pentru jurnale de stiri sau emisiuni, ei bine, seful TVR a tinut sa ne contrazica.

De ce aveam nevoie de aceste lucruri? Pentru că până acum le închiriam și era mult mai scump. Acesta va fi al doilea studio HD. Primul studio HD este studioul patru, în care se pregătește un proiect de televiziune virtuală. Vom beneficia pe o perioadă de timp determinată de o finanțare europeană pentru acest studio virtual în care vom vedea ce lucruri se pot produce. Deocamdată putem învăța televiziune modernă cu banii de la Comisia Europeana”, a spus Irina Radu.

Asadar, pana sa vedem jurnale de stiri in format HD sau mai multe productii asemanatoare, mai avem de asteptat, TVR HD ramanand, cel mai probabil, un canal experimental pentru Televiziunea Romana.