Franciza Tron, ce a beneficiat de doua filme, primul in 1982, denumit chiar Tron, si urmatorul lansat in 2010, sub numele Tron: Mostenirea (Tron: Legacy), urmeaza sa aiba o continuare.

Regizorul Joseph Kosinski, cel ce s-a ocupat de fimul din 2010, nu a renunțat la ideea unei a treia parti iar presa de specialitate sustine ca Disney a inceput pregatirile pentru „Tron 3”, botezat „Tron: Ascension”.

Conform informatiilor, scenariul este deja in lucru, iar studiourile i-au propus rolul principal din film actorului Jared Leto, care a castigat Oscarul pentru rol secundar in 2014 pentru performanta sa din lungmetrajul „Dallas Buyers Club”. Tot el s-ar putea sa se ocupe si de partea de productie, alaturi de Emma Ludbrook si Justin Springer.

In cazul in care accepta, Jared Leto ar putea interpreta rolul unui anume Ares, personaj care nu apare in primele doua filme, dar joaca un rol important in scenariu.

Regizorul Joseph Kosinski a explicat pentru „Collider” ce asteapta el de la aceasta noua aventura:

„Scenariul este terminat cam 80%. si este bun. Am avea nevoie de 8 sau 9 luni de filmari. Ceea ce imi place foarte tare este ca vorbim de o invazie care vine din interiorul masinii spre lumea exterioara”.