Nu poate fi decat un singur rege

Celebrul Kong, maimuța gigant care a fascinat publicul in diferite filme revine pe marele ecran intr-o noua poveste cu o abordare total diferita. As spune ca celebrul Kong are parte de o poveste demnă de zilele noastre.

Cu o distributie de actori importanti, Kong: Skull Island este fara doar si poate un blockbuster plin de actiune care te tine cu sufletul la gura pana la final.

Contrar așteptărilor Kong nu vine sa distrugă orașe si nici nu se îndrăgostește iremediabil de o doamna cu par blond si ochi frumoși. Cu toate astea povestea are loc tot in trecut, prin anii 70, cand cercetătorul Bill Randa (John Goodman) obține bani de la guvern pentru a zbura spre o insula misterioasa unde se presupune ca nu a ajuns nimeni. Pentru asta însă are nevoie de o escorta militară ca sa ajungă acolo.

Si cum nu te duci acasa la cineva ca sa il deranjezi, fara sa scapi nepedepsit, in scena intra imediat giganticul Kong. Am crede ca acesta este pus pe omorât si ca isi va seta ca ținta omorârea tuturor invadatorilor. Curând aflam însă ca supraviețuitorii dezlantuirii furiei lui Kong nu vor trebui sa isi faca griji pentru acesta, ci pentru ceea ce au declansat cand au inceput sa arunce bombe din elicoptere.

Insula Craniilor este mai degraba un loc ca nimeni altul pe Pamant, plin de creeaturi enorme si periculoase iar Kong nu este nici pe departe un monstru ci protectorul unei civilizatii de oameni ce traieste in padure, oarecum protejati de creaturile monstruoase.

Dupa o introducere in care regizorul Jordan Vogt-Roberts ne-a prezentat povestea personajelor, ce la un moment dat parea ca nu se mai termina, imediat ce elicopterele reusesc sa treaca de norii de furtuna impresionanti, filmul reuseste sa te tina in suspans pana la final. Chiar si atunci cand crezi ca lucrurile se linistesc, apare ceva neprevazut care te lasa cu gura cascata.

Ca sa fiu sincer, Kong: Skull Island mi s-a parut un fel de Jurassic Park reinventat, unde o echipa de cercetatori se duce pe o insula populata de tot felul de creaturi, nemaintalnite pe pamant.

Si chiar daca povestea este una relativ aseamanatoare, cadrele prezentate, peisajele, efectele speciale destul de realiste, actiunea ce te tine in suspans au reusit sa tina spectatorul lipit de scaune pana la final. In acelasi timp experienta de vizionare 3D a fost una buna, producatorii dandu-si silinta de a ne oferi o vizionare placuta.

Producatorii au fost atenti la toate detaliile si au reusit chiar sa si raspunda intrebarilor puse si de acei spectatori atenti la detalii. Povestea nu ne plictiseste cu clisee, contrar asteptarilor celor care aveau senzatia ca Kong Skull Island este o ciorba reincalzita, cu o maimuta  ce se catara pe cladiri, vanata de elicoptere care trag in ea ca sa o omoare si o blonda care plange de mama focului.

De aceasta data avem elicoptere si militari proaspat veniti dupa incheierea razboiului din Vietnam, condusi de Preston Packard (interpretat de Samuel L. Jackson), care nu stie altceva decat sa lupte in razboi si a carui convingere este ca trebuie sa razbune moartea camarazilor sai si sa demonstreze ca oamenii sunt regi si nu animalele.

Spuneam ca povestea din film nu este plina de clisee, dar este totusi previzibila in unele momente. Ca acela in care, sub conducerea lui James Conrad (Tom Hiddleston), "ceata de oameni" se aventureaza in casa monstrilor hidosi, chiar daca li se spune foarte clar ca este extrem de periculos. Doar nu aveau sa scape toti cu viata, nu ?

Nu am vorbit deloc despre personajul feminin care in povestile anterioare ii cucerea inima lui Kong. Exista un personaj, in persoana fotografului de razboi Mason Weaver (Brie Larson). Intre ea si Kong se stabileste un soi de conexiune, dar nu este la fel de speciala. Maimuta gigant era deja un protector al oamenilor al carui scop era de a ii apara de monstrii periculosi. In plus, atunci cand invadatorii veniti sa ii deranjeze habitatul, dau dovada de ganduri pacifiste si devin la randul lor aparatori, relatia dintre Kong si ei devine similara cu relatia pe care acesta o are cu bastinasii de pe insula.

Kong: Insula Craniilor are de toate, are drama, actiune, momente de amuzament si actori care reusesc sa faca povestea personajelor relativ credibila.

Intins pe o durata de 118 minute filmul te captiveaza pe toata durata lui si se dovedeste a fi un adevarat spectacol vizual. Finalul este unul apoteotic si lasa loc de o eventuala continuare.



Caseta tehnica:
Dan Gilroy, Max Borenstein, Derek Connolly (scenariu) si John Gatins (povestea originala)

Distributie:
Tom Hiddleston - James Conrad
Samuel L. Jackson -Preston Packard
Brie Larson - Mason Weaver
John C. Reilly - Hank Marlow
John Goodman - Bill Randa
Corey Hawkins - Houston Brooks
John Ortiz - Victor Nieves
Tian Jing - San
Toby Kebbell - Jack Chapman / Kong