Primavara este anotimpul in care oamenii incep sa isi planifice vacantele, intrucat astfel pot beneficia de preturi foarte, foarte bune. De asemenea, acest anotimp este preferat de unii pentru city-break-uri, deoarece vremea frumoasa le permite sa mearga mult pe jos si sa descopere atractiile unui oras.

Pentru romani reprezinta o prioritate sa viziteze orasele mari din Europa. Planuiesti si tu o vacanta in afara tarii? Nu stii ce oras sa alegi?

Planuirea unei calatorii trebuie neaparat sa o faci in detaliu, astfel incat sa te bucuri pe deplin de vacanta. De aceea, este necesar sa iti intocmesti o lista, sa te asiguri ca bifezi totul pe aceasta si sigur nu vei uita nimic!

In primul rand, nu trebuie sa uiti biletele! Este foarte important sa verifici ca ai printat biletele de avion, ca ai la tine totul pentru cazare si ca atat tu, cat si cei care te insotesc au la ei actele de identitate. Bineinteles, este necesar sa te uiti si in portofel pentru a verifica daca ai bani schimbati.

Vizitarea unui oras si a atractiilor sale principale presupune sa mergi mult pe jos. De aceea, ar fi bine sa te asiguri ca ai pus in bagaj o pereche de tenisi confortabili, astfel incat sa nu simti nicio clipa ca ai dureri si sa te poti bucura de absolut tot ce iti ofera locatia respectiva.

Periuta si pasta de dinti sunt elementele de care vei avea nevoie si, pentru a te asigura ca nu stai sa cauti si sa pierzi timpul cu achizitionarea acestora, cel mai bine este sa verifici daca le-ai pus deja.

Apoi, asigura-te ca ti-ai pus si produsele cosmetice de care vei avea nevoie: un demachiant,  o crema de noapte si una de zi, iar daca stii ca tenul tau nu reactioneaza bine cand schimbi apa, cel mai bine ar fi sa apelezi la produse cosmetice bio.

Nu pleca niciodata fara medicamente, caci pot aparea situatii neprevazute. Ideal este sa mergi la farmacie cu cateva zile inainte si sa cumperi pastile pentru raul de avion, pentru dureri de cap, pentru gripa si chiar antibiotice daca esti o persoana sensibila. De asemenea, cumpara si niste plasturi, pentru orice eventualitate.

Un gel antibacterian iti va fi sigur de folos, intrucat nu vei avea posibilitatea tot timpul de a te spala pe maini, iar pentru eliminarea bacteriilor acesta este perfect. Mai mult, el este mic si nu iti va ocupa mult loc in bagaj.

Uita de geanta pe umar sau de borseta si ia cu tine un rucsasc. Asftel, vei avea mainile libere tot timpul, vei putea face poze fara probleme si o sa poti lua cu tine mai multe lucruri.

Pune in bagaj incarcatorul pentru telefon si, daca ai, un acumulator extrern, intrucat o sa observi cat de mult vei folosi telefonul pentru a te orienta, dar si pentru a imortaliza toate momentele frumoase. Ideal este sa ai si o harta pentru a reusi sa gasesti mult mai usor obiectivele turistice.

In ceea ce priveste vestimentatia, opteaza pentru haine confortabile si nu lua mai multe decat vei avea nevoie. Ideal este sa iti pui trei-patru tricouri si doua perechi de jeansi. Ar fi bine sa ai cu tine si o jacheta, astfel incat sa nu iti fie frig daca vremea nu va fi foarte buna sau daca vei iesi seara la plimbare.

Bagajul pentru vacanta ideala cuprinde toate cele amintite mai sus. Bineinteles, acesta poate fi mai mare sau mai mic, in functie de zilele pe care le petreci in orasul pe care il vei vizita. Suplimentar poti adauga lotiunea de protectie solara, ochelarii de soare, costumul de baie, ac si ata daca stii ca esti mai ghinionist din fire, mai multe haine si perechi de incaltaminte.

Pentru ca nimic sa nu iti strice zilele de concediu pregateste totul din timp, in amanunt. Doar asa vei avea avea siguranta ca ai la indemana toate cele necesare si ca esti pregatit pentru orice situatie neprevazuta.