Canalul History va dfuza din 13 aprilie un nou serial dedicat iubitorilor de masini, "Motoare Puternice".

Protagonistul acestui serial este Charles Handler, care caută în cele mai îndepărtate colţuri din Louisiana maşini clasice unice pentru a le recondiţiona, transmite postul de televiziune.

Fiecare episod din noul serial ”Motoare Puternice” porneşte din New Orleans şi prezintă restaurări şi licitaţii unde miza este mare, iar riscurile, uriaşe. De la un Chevy Bel Air decapotabil, din 1957, la un Shelby Mustang GT din 1967, Charles Handler reuşeşte să vândă maşinile restaurate chiar şi cu sume de peste 50.000 de dolari, obţinând profituri substanţiale, dacă totul merge conform planului.

Charles Handler este coproprietarul atelierului de restaurări auto The Bomb Factory, iar dragostea lui pentru maşinile clasice s-a manifestat de la o vârstă fragedă, afirmând că primul cuvânt pe care l-a rostit a fost “roată”. După ce s-a mutat din oraşul natal, Tennessee, în Louisiana pentru a obţine o diplomă de doctorat în psihologie industrială şi organizaţională, Handler a decis să dea automobilelor antice gloria de altădată, împreună cu prietenul său, Trey.

Protagonistului din ”Motoare Puternice” îi plac provocările, partea lui favorită din procesul de restaurare fiind nu doar utilizarea creativităţii în designul maşinii, ci şi căutarea celor mai bune automobile în locuri neconvenţionale.

Alături de cei doi proprietari ai atelierului de restaurare auto, telespectatorii îi vor putea cunoaşte şi pe ceilalţi membri ai echipei: mecanicul-şef Chris, asistentul şi omul bun la toate Benny şi mecanicul Devin, precum şi poveştile lor speciale despre autoturisme.