Platforma de videostreaming Netflix are de acum o interfața de utilizare pentru România, împreună cu subtitrări și dublaje în limba română pentru mii de ore de seriale și filme, inclusiv pentru programele originale Netflix.

„Suntem încântați să putem oferi conținut Netflix în limba română, pentru ca abonații să se bucure de o mare varietate de seriale și filme: seriale originale Netflix populare în toată lumea, animeuri, conținut adresat copiilor, programe de comedie și nu numai”, a declarat Jonathan Friedland, director de comunicare la Netflix.

Pe lângă localizarea în limba română, abonații vor avea acces la seriale și filme exclusive în format 4K Ultra HD și HDR.

Printre mult așteptatele filme originale Netflix disponibile în curând se numără „War Machine”, cu Brad Pitt și Sir Ben Kingsley, „Okja”, cu Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton și Paul Dano și „Bright”, cu Will Smith și Joel Edgerton.

În ce privește serialele originale Netflix distinse cu premii, menționăm „Orange is the New Black” și „The Crown”, dar și seriale-fenomen la nivel mondial cum sunt „Cele treisprezece motive” și „Fetele Gilmore”. Serviciul oferă și seriale americane de referință, printre care „Costume”, „Arcașul”, „Dexter”, „Gossip Girl”, „Breaking Bad”, „Stăpânul inelelor”, „Războiul stelelor” și „Uimitorul Om-Păianjen”.

Pe site-ul fast.com, abonații pot vedea cu ușurință cât de rapidă este conexiunea la internet, indiferent dacă folosesc una mobile sau una fixă în bandă largă. În plus, cu ajutorul aplicației, clienții pot afla mai multe detalii mai multe detalii și pot alege dacă folosesc traficul din abonamentul de date sau rețelele wireless.

Persoanele care călătoresc pot descărca filmele preferate pentru a le viziona ulterior, fără a fi nevoie de conexiune la internet, în avion sau în drum către/dinspre locul de muncă.

Netflix poate fi accesat pe mai mult de 1.000 de dispozitive conectate la internet, iar abonații din România pot testa gratuit serviciul timp de o lună după ce se înscriu pe www.netflix.com.



Netflix a devenit disponibil in Romania la inceputul anului trecut, dar nu a avut in primele luni o rata de adoptie rapida fiindca o serie de titluri importante nu erau disponibile. Apoi, lucrurile s-au mai imbunatatit fiindca au fost incluse in catalog titluri de succes din SUA si au inceput sa apara si subtitrarile. Exista trei tipuri de abonamente lunare, cu preturi de 7,99, 9,99 si 11,99 euro.

Netflix a anuntat ca va investi 6 miliarde dolari in continut original in acest an si ca va angaja 400 de oameni pentru centrul de suport clienti din Amsterdam. Compania spune ca din 2012 pana in prezent a investit peste 1,7 miliarde euro pentru continutul propriu in Europa.

Prima piata externa pe care Netflix a intrat a fost Canada, in 2010, iar in 2012 serviciul s-a lansat in primele trei piete europene: Marea Britanie, Danemarca si Finlanda. La inceput de 2016 Netflix a demarat lansarea pe plan mondial, adaugand 130 de noi piete.