O scrisoare deschisă semnată de mai mult de 100 de avocați avertizează cu privire la pericolele utilizării rețelelor sociale de către cei sub 13 ani și ii solicită lui Mark Zuckerberg să oprească aplicația Messenger Kids.

Initiativa, condusa de Campaign for Commercial-Free Childhood cu sediul in Boston, este semnată de medici, educatori și experți în domeniul sănătății copiilor, inclusiv baroneasa Susan Greenfield. Acestia avertizează că „copiii mai mici nu sunt pur și simplu pregătiți să aibă conturi de social media”.

Autorii scriu: „Într-o perioadă în care există o preocupare crescândă cu privire la modul în care utilizarea socială a mass-media afectează bunăstarea adolescenților, este deosebit de iresponsabil să încurajăm copiii tineri, ca preșcolarii, să înceapă să utilizeze un produs ca Facebook”.

Aplicația standalone Messenger Kids a fost lansată în decembrie, si vizează copii sub vârsta de 13 ani. Aceasta vine cu controale stricte ale părinților, care includ aprobările persoanelor ce pot fi contactate, conținutul afisat și filtre de siguranță pentru a împiedica copiii să partajeze materiale inadecvate. Aplicatia nu conține anunțuri și Facebook spune că datele colectate de la utilizatori nu vor fi folosite în scopuri publicitare.

Citeste continuarea pe www.itmaniatv.com