Cine isi imagina in urma cu cativa ani ca vom ajunge atat de comozi incat nu vom mai pierde timpul alergand prin magazine dupa cumparaturi ? Daca pentru unii e o terapie sa alerge toata ziua in hypermarket sau la mall, pentru mine nu e chiar cea mai fericita situatie.

Despre inventarea conceptului de a iti fi livrate cumparaturile de zi cu zi prin curier nu cred ca mai exista persoane care sa nu fi aflat de el, dar sunt insa convins ca am putine cunostiinte care care s-au gandit sa si incerce.

Experienta mea cu hypermarketul Cora nu e una prea fericita, daca stau si imi aduc aminte episodul in care m-am vazut nevoit sa reclam practicarea unor preturi diferite fata de cele de pe eticheta.

Trecand peste acest episod, de sarbatori, din lipsa de timp, si poate si din comoditate am zis sa intru pe site-ul hipermarket-ului si sa imi comand cumparaturile online.

De ce sa faci cumparaturi online pentru alimente si alte produse necesare in casa ?

Raspunsul este simplu: eviti aglomeratia, iti faci lista de produse necesare in casa, putand sa decizi usor de ce ai nevoie si de ce nu. Un angajat al hipermarket-ului se plimba cu cosul de cumparaturi in locul tau si iti alege cele mai bune produse alese de tine. Daca nu gaseste ceva te suna si te intreaba daca este ok sau vrei sa il inlocuiesti cu altceva. Poti plati online cu cardul sau la livrare.

Marea problema a comenzilor online in Romania este livrarea produselor. Surprinzator sau nu am avut norocul sa gasesc o fereastra disponibila pentru livrarea produselor. Da, dupa ce ai facut comanda esti intrebat in ce zi si in ce interval orar vrei sa iti fie livrate produsele. Uimitor, chiar iti este respectat intervalul de timp ales pentru livrare, caci in definitiv asta ma si interesa.




Am facut comanda undeva noaptea tarziu, a doua zi am umblat dupa cadouri iar cand am ajuns acasa, curierul m-a sunat sa imi livreze produsele comandate. Acestea au fost ambalate corespunzator, erau proaspete si de calitate. Am primit si factura atasata cu preturile pentru fiecare produs. Intre ce am platit cu cardul si factura erau 10 lei diferenta, suma finala de plata fiind retrasa de magazin la cateva zile distanta, in contul meu reintorcandu-se cei 10 lei.

In functie de locatie ai si un cost de transport pentru comanda, care trebuie sa fie de minim 50 de lei. Mai trebuie spus ca poti comanda maxim 50 de produse. Daca esti insa client posesor de card de fidelitate vei constata ca poti primi inapoi pe card aproape toata suma cheltuita pe transport.

Sa comanzi sau sa nu comanzi ? Aceasta e intrebarea !

Raspunsul meu este sa comanzi, mai ales daca esti o persoana ocupata sau urasti pur si simplu alergatul prin magazin cu caruciorul. Gama de produse ce pot fi cumparate e variata, poti evita cheltuieli inutile iar daca nu ai masina personala si urasti sa cari sacosi in autobuz/microbuz,  un curier iti poate prelua sarcina.