Simona Halep a pierdut finala Australian Open, după 7-6, 3-6, 6-4 cu Caroline Wozniacki, în 2 ore și 53 de minute în care a lăsat, încă o dată, totul pe teren.

Simona a încheiat meciul cu șase ași, o dublă greșeală, 5/12 pe mingile de break, 61 la sută pe primul serviciu și 65 la sută puncte câștigate pe primul, 11 holduri și 5 servicii pierdute, 40 de winners și 47 de erori neforțate și un total de 108 puncte, cu doar două mai puține decât Wozniacki.

Pentru Simona e a treia finală de Grand Slam pierdută, după cele două de la Roland Garros, din 2014 și 2017. Ea îi cedează lui Wozniacki și primul loc în clasament, dar e poziționată cu șanse decente pentru a-l recupera până în sezonul de zgură.

Cuvintele Simonei, de la ceremonia de premiere:

„Nu e ușor să vorbesc acum. Felicitări lui Caroline și echipei sale, tatălui ei. A fost un turneu grozav deși nu l-am început foarte bine cu accidentarea la gleznă. Dar am vrut să dau totul în fiecare meci. Mi-am dorit să joc din nou o finală de Slam. Îmi pare rău că nu am putut câștiga, dar Caroline a fost mai bună azi. Mai am timp, voi continua să lupt și sper să mai am șansa să joc finale. Mulțumesc echipei și familiei, e o muncă grea. Mulțumesc oamenilor de acasă care se uită. Sunt tristă că n-am reușit a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc.”