Un studiu publicat de Eurostat in septembrie 2017 arata faptul ca, in ciuda progreselor semnificative facute in lupta impotriva cancerului, aceasta boala ramane o preocupare importanta a tarilor din UE, fiind a doua cea mai raspandita cauza a deceselor de pe continent.

In anul 2014, 1.300.000 de oameni au murit din cauza cancerului, reprezentand 26,4% din numarul total al deceselor, dintre care 29,7% s-au produs in randul barbatilor si 23,2% in randul femeilor. Pe locul intai s-a aflat Germania, urmata de Italia si Marea Britanie, in timp ce Romania s-a clasat pe locul 8 cu peste 50.000 de decese. In ceea ce priveste statistica referitoare la operatiile si tratamentele pentru aceasta conditie medicala, in tara noastra s-au efectuat peste 440 / 100.000 de locuitori, numar care s-a dublat fata de 2010.

Tinand cont de acesti indici cu privire la starea de sanatate a populatiei la nivel national si international, accesarea unei asigurari medicale private are o importanta deosebita, intrucat ofera beneficiarului siguranta financiara in situatiile medicale dificile.

Asigurarea privata de sanatate acopera costurile ridicate ale tratamentelor sau ale interventiilor, ajutand astfel detinatorul si familia acestuia sa depaseasca momentele critice. Pe baza politei, acesta poate alege orice clinica sau spital privat din tara sau din strainatate, beneficiind de servicii la cele mai inalte standarde. Mai mult decat atat, asigurarea poate fi utilizata atat in cazuri de urgenta, evacuare aeriana, spitalizare, interventii chirurgicale si tratamente, inclusiv cele pentru cancer, cat si pentru consultatii sau controale de rutina, afirma Zahal Levy, Presedinte MediHelp International.

Pentru a veni si mai mult in sprijinul persoanelor care se confrunta cu o asemenea problema de sanatate, companii din domeniul asigurarilor au creat diverse solutii de asigurare. Spre exemplu exista societati care ofera carduri de asigurare ce permit navigarea medicala si second medical opinion in cazul diagnosticarii cu cancer. De asemenea, cardul ofera un beneficiu cash sau rambursarea costurilor pentru investigatiile initiale efectuate. Astfel, o contributie de 33 de euro pe an ofera beneficiarului garantia suportului financiar in situatii de investigare si diagnosticare cu cancer.