AKTA, operatorul de telecomunicatii detinut de Digi­tal Cable Systems (DCS) și AKTA Telecom, va lansa în cursul acestui an al doilea canal TV propriu, care va completa Cinemaraton, disponibil în ofertă de la finele lunii martie 2017.

 “Vom solicita CNA licența pentru al doilea canal TV în cursul lunii aprilie. După ce primim licența, lansarea este programată la mijlocul acestui an și va completa canalul Cinemaraton. Va fi tot din domeniul cinematografiei”, a declarat, pentru Profit.ro, Dinu Malacopol, directorul general și unul dintre acționarii minoritari ai grupului telecom cu afaceri de peste 52 milioane de euro în 2016.

Cu aproximativ 1.000 de filme anual, Cinemaraton a fost lansat la 30 martie 2017 și este disponibil gratuit clienților AKTA și, contra cost, abonaților altor difuzori.

Malacopol a adăugat că investiția pentru lansarea noului post TV este adițională canalului Cinemaraton și se ridică la circa 100.000 euro în echipamente suplimentare și aplicații software.

“Prin lansarea celui de-al doilea post TV, încercăm să ne diferențiem pe segmentul video față de ceilalți operatori. Unii încearcă se se diferențieze prin știri, alții prin transmiterea de competiții sportive. Noi mergem pe acest drum, având și feedback bun de la abonați”, a spus Malacopol.

Compania DCS a fost înființată în anul 2005 prin fuziunea mai multor operatori mai mici de pe piața de cablu TV. Doi ani mai târziu, fondul de investiții Pinebridge a plătit 45 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni al operatorului.