În fiecare an, 1.000 dintre copiii care se nasc în România vin pe lume cu malformații cardiace. O parte dintre ei trebuie operați urgent, alții sunt în așteptare sau trebuie reoperați. Așa se face că, an de an!, 1.500 de copii sunt pe lista celor care au nevoie de operații pe inimă…

Pentru ei Asociatia Inima Copiilor extinde Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de copii Marie Curie din București.

Secția de Cardiochirurgie de la Marie Curie a fost construită și amenajată chiar de asociatie, între 2009 și 2011, cu sprijinul foarte multor donatori individuali. Aici se desfășoară misiunile medicale lunare, în care medici cu foarte mare experiență vin din străinătate și operează la Marie Curie, ajutând și la perfecționarea tinerei echipe a secției.

Asociatia Inima Copiilor susține aceste misiuni încă de la început, acoperind an de an o mare parte din costurile lor.

Anul 2020 a fost cel mai intens din toată istoria secției. Cardiochirurgia de la Marie Curie a fost singura din țară care primit și tratat fără  întrerupere copii născuți cu malformații cardiace. 170 de copii au fost operați pe inimă anul trecut la Marie Curie.

Asociatia a luat decizia de a a extinde această secție pentru ca ea să poată opera cel puțin 400 de copii bolnavi de inimă în fiecare an. Concret, extinderea Cardiochirurgiei înseamnă:

  • amenajarea celei de-a doua săli de operații
  • 15-20 de locuri de terapie intensivă cardiacă (acum sunt 6)
  • 25 de locuri în saloanele în care vor fi îngrijiți copiii înainte și după operații
  • reamenajarea și modernizarea spațiilor și a aparaturii specifice
  • Suprafața totală a noii secții va fi de peste 1.900 m² (de la 745 m² acum

Pentru ca acest proiect sa poata fi realizat este nevoie de 3.000.000 de euro. NN România donează 500.000 de euro și va dubla toate sumele strânse prin donațiile lunare de 2 euro făcute prin sms cu LOVE la 8844.