februarie history channel

În luna februarie, la canalul factual History Channel România veți putea să cercetați dovezi despre posibilele vizite ale extratereștrilor pe pământ în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici” cu Giorgio Tsoukalos, să descoperiți cele mai impresionante arme din istorie - de la securi vikinge la katane sau pumnale indiene - în „Arme Născute din Foc”, și să  participați la cele mai incitante licitații de depozite nerevendicate în „Războiul Depozitelor”.


Extratereștri Antici – Sezonul 13 | Episoade noi

Din 2 februarie | Miercurea, ora 22:00

Oare ființe inteligente din spațiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la aparițiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, mărturiilor și teoriilor care înconjoară această controversă perenă. 

Este zborul în spațiu doar întoarcerea la adevăratele origini? Ce au în comun mai multe situri antice și creierul uman? Ce mistere ascunde în continuare statul sud american Peru, faimos pentru ruinele sale megalitice, geoglife colosale și civilizația incașă? La aceste întrebări și nu numai, teoreticienii astronauților antici vor căuta răspunsuri.


Arme născute din foc | Sezonul 8 | Episoade noi (17x60’)

Din 21 februarie, în timpul săptămânii, de la ora 20:00 


Forja se încinge cu noi și inedite provocări, care vor ridica standardele mai sus ca oricând pe măsură ce armurierii cei mai buni din Statele Unite se întrec să făurească arme de colecție.

În fiecare episod al competiției „Arme născute din foc”, patru noi concurenți se luptă pentru a dovedi că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva. Participanții au de trecut o serie de provocări eliminatorii, folosind doar uneltele puse la dispoziție de organizatori. 

Fiecare provocare constă în crearea unei componente din arma finală. Aceștia vor recrea câteva dintre cele mai impresionante arme din istorie, printre care Ulu - cuțitul inuiților, o ghiulea uriașă din Războiul Civil și arme letale folosite de pușcașii marini din Filipine - săbiile Ginunting.

Acestea trebuie apoi să facă față evaluării stricte și testelor dure impuse de experții noștri, printre care se numără J. Neilson, Doug Marcaida și David Baker. Doar doi concurenți vor merge în runda finală, unde vor concura pentru a crea o armă legendară și pentru a câștiga titlul suprem de campion „Arme Născute din Foc”.


Războiul Depozitelor | Sezonul 13 | Episoade noi (10x30’) 

Din 27 februarie | Duminica, ora 13:00/13:25

„Războiul Depozitelor” este un reality show în cadrul căruia cumpărători profesioniști se întrec pentru bani mulți și făcuți repede. În această adevărată vânătoare de comori ofertanții caută prin proprietăți nerevendicate și nu se tem să facă zgomot de a crea drame pentru a-și atinge obiectivele. Licitează de la tineri de 20 de ani dornici de aventură până la echipe soț-soție care vor să facă bani mulți și repede.

Fiecare episod îi poartă pe ofertanți către depozite ale căror proprietari au întârziat plățile sau care au fost abandonate sau uitate. Odată ajunși aceștia așteaptă nerăbdători să descopere potențiala mină de aur. Este un moment tensionat pentru că ofertanții au oportunitatea de a afla care este concurența.

Proprietarul spațiului unde se află containerul îi taie lacătul și ridică ușa pentru prima oară, permițându-le ofertanților să arunce o privire înăuntru, doar cu ajutorul unei lanterne. Această privire este singura lor oportunitate de a evalua dacă depozitul conține zdrențe sau comori, apoi ofertanții trebuie să hotărască dacă depozitul merită… și câți bani merită.