concedieri tesla

Producătorul de autoturisme electrice Tesla  și-a închis biroul din San Mateo, California și a concediat aproximativ 200 de angajați care lucrează la sistemul său de asistență pentru șofer Autopilot de acolo, a declarat una dintre persoane pentru Reuters, într-o mișcare considerată ca accelerarea reducerii costurilor.

Majoritatea persoanelor disponibilizate fuseseră lucrători pe oră, a spus persoana respectivă.

La începutul acestei luni, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, le-a spus managerilor de top că are un „sentiment foarte prost” despre economie și că producătorul de mașini electrice trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10%.

Ulterior, miliardarul a spus că reducerile de 10% s-ar aplica doar lucrătorilor salariați cu ora și că numărul de personal este încă de așteptat să crească.

„Tesla este în mod clar într-un mod major de reducere a costurilor”, a spus Raj Rajkumar, profesor de inginerie electrică și informatică la Universitatea Carnegie Mellon. „Această (reducere de personal) indică probabil că trimestrul 2 2022 a fost destul de dur pentru companie din cauza închiderii din Shanghai, a costurilor materiilor prime și a problemelor lanțului de aprovizionare”.

Măsurile anti-pandemie din Shanghai au afectat serios producția Tesla de acolo. Persoana disponibilizată care a vorbit cu Reuters a spus că angajaților de la biroul din California li s-a spus anterior că se vor muta într-un birou din Palo Alto în etape, începând cu această lună, după expirarea contractului de închiriere din San Mateo. Dar majoritatea muncitorilor au fost disponibilizați marți.