turnul eiffel

Turnul Eiffel este plin de rugină și are nevoie de reparații complete, dar i se face o vopsire cosmetică de 60 de milioane de euro înainte de Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, potrivit rapoartelor confidențiale citate de revista franceză Marianne.

Turnul din fier forjat, înalt de 324 de metri , construit de Gustave Eiffel la sfârșitul secolului al XIX-lea, este printre cele mai vizitate obiective turistice din lume, primind aproximativ șase milioane de vizitatori în fiecare an.

Cu toate acestea, rapoartele confidențiale ale experților citați de Marianne sugerează că monumentul este într-o stare proastă și plin de rugină.

„Este simplu, dacă Gustave Eiffel ar vizita locul, ar avea un atac de cord”, i-a spus lui Marianne un manager fără nume de la turn.

Compania care supraveghează turnul, Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Turnul este în prezent în curs de vopsire, o lucrare care costă 60 de milioane de euro, în pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024, a 20-a oară când Turnul este revopsit.

Aproximativ 30% din turn ar fi trebuit să fi fost dezbrăcat și apoi să fie aplicate două straturi noi, dar întârzierile lucrărilor cauzate de pandemia de COVID și prezența plumbului în vopseaua veche.