ClusterPower

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul AST, a jucat un rol important în construirea infrastructurii de date, constând în instalarea și configurarea echipamentelor hardware și a soluțiilor software de virtualizare de ultimă generație, pentru ClusterPower, cel mai mare centru de date din Europa Centrală și de Sud-Est.

Dedicat proiectelor majore care necesită infrastructură de mare putere, campusul tehnologic al ClusterPower beneficiază de propria soluție inovatoare pentru producția de energie verde și răcire și are un indicator extrem de bun în ceea ce privește eficiența energetică (PUE 1,1 față de media globală de 1,6-1,7). 

Situat în apropierea Craiovei, centrul de date certificat ca Tier III de Uptime Institute, oferă la nivel național și global servicii de colocare de înaltă densitate, cloud computing, infrastructură pentru calcul de înaltă performanță și pentru inteligență artificială și va fi unul dintre cele mai mari din Europa. 

Infrastructura de date construită de Arctic Stream pentru ClusterPower este modulară, scalabilă și cu disponibilitate ridicată, capabilă să răspundă provocărilor și cerințelor companiilor care au nevoie să stocheze și să proceseze volume mari de date în mod eficient și sigur. 

Aceste servicii sunt destinate unor companii din sectorul financiar-bancar, comerț electronic, producție industrială, industria farmaceutică sau cea a dezvoltării de soluții software. ClusterPower dispune de o capacitate de stocare și procesare generoasă, pe nivele de performanță, care poate fi extinsă rapid, și este primul furnizor de astfel de servicii care garantează performanța integrală a soluțiilor cloud oferite. De asemenea, rețeaua este construită cu interfețe de 100 Gbps încă de la începutul proiectului.

„Ne bucurăm că am construit infrastructura de date într-un proiect de mare anvergură, cum este ClusterPower. Acest lucru a însemnat, pe lângă planificarea detaliată și instalarea fizică, programarea echipamentelor active și construirea infrastructurilor virtuale definite software.
Este un proiect cu un potențial imens, care dispune de la început de o capacitate de stocare și procesare foarte mare, de spațiu fizic, precum și de un sistem energetic sigur și extrem de eficient, în acord cu nevoile marilor companii privind administrarea unor volume mari de informații. Infrastructura de tehnologie pe care Arctic Stream a configurat-o este una inovatoare și extrem de eficientă, sigură și performantă, capabilă să gestioneze volume mari de date, să asigure securitatea datelor și să răspundă provocărilor actuale și viitoare privind Big Data", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream. 


În realizarea acestei infrastructuri, Arctic Stream a coordonat numeroși experți și a integrat soluții, tehnologii şi echipamente de procesare şi stocare de date de la mai mulți producători globali, cum ar fi: Cisco Systems, NetApp, Nvidia, HPE, VMware, F5 şi Palo Alto.  

„Cu ajutorul infrastructurii puse la punct cu sprijinul Arctic Stream, la cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţă, pe partea de date, rețea, storage şi compute, suntem gata să punem la dispoziţia business-urilor din ţară şi de peste hotare sisteme complexe de stocare şi de gestionare a unor cantităţi uriaşe de informaţii. 

ClusterPower este un centru de date ultramodern, pregătit pentru proiecte ample de transformare digitală, care va spori competitivitatea României la nivel de infrastructură IT, pe plan regional și global. În economia de astăzi, stocarea datelor în condiţii de maximă securitate şi eficienţă energetică este din ce în ce mai importantă, deoarece organizațiile se bazează tot mai mult pe active intangibile pentru a crea valoare", a declarat Cosmin Georgescu, CEO, ClusterPower.