house of the dragon

În timp ce comunitatea Game Of Thrones se pregătește pentru premiera iminentă a prequelului HBO House Of The Dragon, George R.R. Martin însuși a scris câteva gânduri pe blog despre cea mai nouă adăugare la versul Westeros. 

Într-o actualizare recentă distribuită site-ului său Home Again, George R.R. Martin împărtășește câteva reacții inițiale la primul sezon din „Hot D” (juria culturală rămâne neclară de ce exact Martin insistă să stilizeze acronimul în acest mod specific pentru acest show)

„Am văzut toate cele zece episoade acum (deși în versiuni brute) și îmi place ceea ce am văzut”, scrie Martin. „Ryan și Miguel și distribuția și echipa lor uimitoare au făcut o muncă magnifică. Hot D este tot ce am sperat că ar fi; întunecat, puternic, visceral, tulburător, uimitor la privit, populat de personaje complexe și foarte umane, aduse la viață de niște actori cu adevărat uimitori.”

Vedetele din noul „House of the Dragon” au defilat pe covorul roșu, la Londra în această săptămână. Piesa de rezistență a decorului a fost o replică a faimosului Tron de Fier, înalt de aproape trei metri.

Actorii serialului au ținut să îi testeze rezistența și au pozat impunători în fața fotoreporterilor. Serialul mult așteptat plasează acțiunea cu două secole înainte de evenimentele din „Game of Thrones".

Noile aventuri vor putea fi vizionate din 21 august pe HBO Max.


Acțiunea serialului „House of the Dragon” este plasată cu 200 de ani înainte de cea prezentată în „Urzeala Tronurilor / Game of Thrones” și spune povestea Casei Targaryen, sub conducerea regelui Viserys I.

Din distribuție, pe lângă Matt Smith, mai fac parte Paddy Considine, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Olivia Cooke, Fabien Frankel, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno.

Cine sunt principalele personaje din „House of the Dragon”

Paddy Considine este regele Viserys Targaryen, ales de lorzii din Westeros la conducerea regatului, ca urmaș al regelui Jaehaerys Targaryen, la Marele Consiliu de la Harrenhal. Un om blând, cald și decent, Viserys vrea să ducă mai departe moștenirea bunicului său. Însă, nu întotdeauna oamenii buni se pot dovedi și regi mari.

Matt Smith este prințul Daemon Targaryen, fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitor al tronului. Inegalabil luptător și călăreț de dragoni, Daemon are adevăratul sânge de dragon. Dar se spune că atunci când se naște un Targaryen, zeii dau cu banul…

Olivia Cooke este Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mâna Regelui, și cea mai plăcută femeie din cele Șapte Regate. A crescut la Red Keep, aproape de rege și cercul său intim, și dovedește nu doar o eleganță aparte, ci și o perspicacitate politică de invidiat.

Emma D’Arcy este Prințesa Rhaenyra Targaryen, primul copil al regelui, cu sânge pur Valyrian, călăreață de dragoni. Mulți ar spune că Rhaenyra s-a născut cu toate avantajele din lume, însă nu s-a născut bărbat.

Steve Toussaint este Lordul Corlys Velaryon, „Șarpele Mării”. Lord al Casei Velaryon, cu o descendență Valyrian la fel de veche ca a casei Targaryen, devenit cunoscut  drept „Șarpele Mării”, cel mai important aventurier nautic din istoria Westeros, Lord Corlys și-a consolidat o poziție politică de invidiat, cu mai multe bogății decât Casa Lannister și cu cea mai mare flotă din lume.

Eve Best este prințesa Rhaenys Targaryen, călăreață de dragoni, soția lordului Corlys Velaryon, supranumită și „regina care n-a fost” – pentru că, deși ar fi trebuit să moștenească tronul, acesta a fost încredințat de către Marele Consiliu vărului ei, Viserys, pentru simplul motiv că era bărbat.

Fabien Frankel este Ser Criston Cole, descendent din Dorne, fiul unui gardian al Lordului de Blackhaven. Cole nu are pretenții la pământuri sau titluri, tot ce are mai prețios sunt onoarea și iscusința în mânuirea sabiei.

Sonoya Mizuno este Mysaria, sosită în Westeros fără nicio avere, vândută de mai multe ori decât își amintește. Ar fi putut ceda oricând, însă n-a renunțat nicio secundă și a devenit cel mai de încredere și neașteptat aliat al lui Daemon Targaryen, moștenitorul tronului.

Rhys Ifans este Otto Hightower, Mâna Regelui. Ser Otto își servește cu credință regele și ținutul. Vede o mare amenințare la adresa regatului în persoana lui Daemon,  frate al regelui și moștenitor al tronului.