În iulie vine un nou val de caniculă


-120925-masina.jpgDupă câteva zile de vreme "normală", temperaturile vor creşte din nou, spun meteorologii, iar peste două-trei săptămâni vom fi loviţi din nou de un val de caniculă.



În acest weekend, termometrele vor indica valori normale pentru această dată.



De luni, se încălzeşte treptat, în fiecare zi cu 2-3 grade, dar nu se vor mai depăşi 35 de grade, estimează meteorologii. Însă, Ion Sandu, directorul ANM, avertizează încă din luna ianuarie că acest an va fi "plin" de fenomene extreme. "În iulie şi august vom avea parte de ploi de tip furtuni violente, iar precipitaţiile vor fi scăzute exact în zonele unde deja este secetă", a spus Sandu. Se estimează pentru această vară frecvente temperaturi mai mari de 31 de grade, dar şi un alt val de caniculă, cu valori de până la 40 de grade, între 15 iulie şi până la 23 august, tot în sudul ţării. Chiar şi aşa, nu sunt excluse vijeliile, aversele şi ploile torenţiale.



359-120924-pescuit.jpgEi pescuiesc pe autostradă!



Bărbaţii
din imagine au profitat de apele revărsate ale unui râu din Texas, SUA,
pentru a încerca să prindă peşti. Inedita partidă de pescuit a avut loc
pe autostrada 56, în dreptul localităţii Valley Mills, aceasta fiind
închisă circulaţiei din cauza inundaţiei. În mod normal, autostrada
este străbătută zilnic de câteva mii de maşini. Inundaţii catastrofale
au avut loc şi în Europa, cea mai grav afectată fiind Marea Britanie,
unde mai multe persoane au murit înecate.









Dohi Marina




Spuneam eu ca e abia inceputul ... Cat despre poza cu pescarii... ce pot sa spun, in timp ce romanii se dau cu fundul de pamant cand se intampla asa ceva...pe americani ii doare in fund... au asigurare la casa ... statul mai da si el niste banuti.... !