Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Televizorul, comandat prin puterea gândului

Japonezii au inventat un dispozitiv care ar putea înlocui telecomanda Televizorul, comandat prin puterea gândului Războiul domestic pentru c...

Japonezii au inventat un dispozitiv care ar putea înlocui telecomanda

Televizorul, comandat prin puterea gândului
Războiul domestic pentru controlul telecomenzii televizorului e pe cale de a se încheia odată cu invenţia companiei japoneze Hitachi. Astfel, în curând am putea controla orice aparatură electronică numai cu puterea gândului. Telecomanda va folosi, va decoda şi interpreta modificările fluxului sanguin din creier. Deşi tehnologia are implicaţii extraordinare, prima aplicaţie va fi în domeniul controlului televizorului.

Ultimul vis al celor care adoră să lenevească în fotoliu şi să privească la televizor fără să facă nici cel mai mic efort ar putea deveni realitate, odată cu dezvoltarea unui dispozitiv care va permite privitorilor să schimbe canalul doar prin puterea gândului. Compania Hitachi lucrează la o interfaţă "creier-aparat", care analizează schimbările produse în fluxul sanguin cerebral, în vederea "traducerii" lor în semnale electrice. Tehnologia aflată în dezvoltare a fost deja pusă la încercare săptămâna trecută la Laboratorul de cercetare avansată al Hitachi, din Hatoyama. Interfaţa a fost conectată la un trenuleţ electronic, pe care jurnaliştii l-au putut opri doar gândindu-se la acest lucru. Oamenii de ştiinţă spun că tehnologia ar putea avea implicaţii uriaşe pentru cercetarea medicală, însă cercetătorii Hitachi sunt deocamdată interesaţi doar de dezvoltarea unei telecomenzi tv, care să-i permită utilizatorului să schimbe canalele prin puterea minţii.

Articol semnat de Bogdan Mariniţă

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS