Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a asigurat că datele comunicate de Administraţia Naţională de Meteorologie privind temperaturile la nivelul ţării sunt corecte, după ce a fost solicitat să comenteze informaţii prezentate pe site-ul BBC, din care ar rezulta temperaturi de peste 43-44 grade.

Avertizarea cu cod portocaliu pentru temperaturi caniculare a fost prelungită până marţi, 24 iulie, dar numai pentru 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti, scrie ziarul Gândul.

Judeţele pentru care a fost extinsă avertizarea cu cod portocaliu sunt Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, zonele vestice din Tulcea şi Constanţa, precum şi pentru municipiul Bucureşti.

Pentru celelalte judeţe este valabilă avertizarea cu cod galben, cu temperaturi de 35-38 grade Celsius şi instabilităţi atmosferice sub formă de vijelii, descărcări electrice şi grindină.


Dupa ce verile trecute... aceleasi temperaturi parca nu ne dadeau aceleasi batai de cap... si nu faceau capul de afis al tuturor jurnalelor de stiri...nu provoca cod portocaliu in 3 sferturi de tara, instalarea de puncte de prim ajutor in fiecare oras, acum nea PNL-istu are senzatia ca ne ia drept prosti.