Dietele specifice grupelor sangvine

un articol de Ivan Liliana



2175-117393-mare.jpgNutriţioniştii susţin că cele patru grupe de sânge sunt programate să accepte numai anumite tipuri de hrană



Există o legătură directă între grupa noastră sangvină şi menţinerea sănătăţii, susţin nutriţioniştii. Potrivit acestora, fiecare persoană trebuie să cunoască alimentele care îi conferă vitalitate şi imunitate în faţa bolilor. Una dintre cele mai importante abordări în acest sens aparţine medicului american Petre D`Adamo, cel care a reuşit să creeze patru tipuri de diete corespunzătoare grupelor sangvine.



Grupa sangvină 0 - Carnivori



2175-117394-2.jpgPersoanele care au grupa sangvină 0 (zero), considerată o grupă aristocrată, sunt foarte grăbite, vioaie şi tonice. În relaţiile cu ceilalţi, nativii din această grupă sunt bucuroşi să facă noi cunoştinţe şi să participe la mese ocazionale. Aşa se explică şi faptul că dieta lor, bogată în calorii, însoţită de băuturi tari, îi transformă, cu timpul, în persoane durdulii şi apoi obeze. Cei cu grupa sangvină 0 apreciază brânzeturile şi fructele proaspete, dar nu le numără în categoria preferinţelor culinare. Ei consumă, din belşug, şi alimente care trebuie trecute la capitolul restricţii. Adică: peşte gras, vânat, mezeluri, scoici şi fructe uscate. Categoric, persoanele cu această grupă sangvină sunt carnivore. Copiii cu grupa sangvină 0 ar trebui să mănânce brânză de vaci, caş, migdale, soia şi morcovi, alimente care le asigură doza necesară de calciu şi vitamine.



Grupa sangvină A - Vegetarieni



2175-117395-3.jpgPersoanele din grupa A sunt mari consumatoare de legume, fructe şi paste. În această categorie sunt întâlniţi cei mai mulţi vegetarieni. Pentru că sistemul lor imunitar este fragil, cei cu grupa sangvină A înlocuiesc, bucuroşi, o porţie de carne cu una de legume, preparate după reţete sofisticate. Persoanele cu grupa sangvină A sunt harnice şi preferă să cugete asupra marilor decizii în linişte. Copiii din această grupă au nevoie de proteinele din peşte sau pui. Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească brânza de vaci, cerealele şi ouăle de prepeliţă.



Grupa sangvină B – Mari amatori de peşte



2175-117396-4.jpgCei cu grupa sangvină B au voie să mănânce orice. În viaţa relaţională, ei sunt joviali, bucuroşi să onoreze orice invitaţie, asemănându-se, din acest punct de vedere, cu cei din grupa 0. Pentru că sistemul lor imunitar este puternic, tentaţia de a mânca cât mai mult, din toate, este foarte mare. Din categoria cărnurilor, nutriţioniştii le recomandă să fie prudenţi în consumul celei de pasăre. În compensaţie, ei se pot răsfăţa cu carne de peşte, heringul clasându-se pe locul principal. Nu au probleme digestive dacă beau lactate, dar li se recomandă restricţii la cereale, la soia şi roşii. Copiii cu această grupă sunt, deseori, alergici la dulciuri.



Grupa sangvină AB - Lactate şi brânzeturi



2175-117397-5.jpgNativii cu grupa sangvină AB sunt consideraţi nişte sensibili „adaptabili". Ei au trăsături specifice celor două grupe: A şi B. Se descurcă foarte bine în grupul relaţional din care fac parte. Deseori bravează şi atunci starea lor de sănătate lasă de dorit. Copiii au nevoie de proteine. Dar cele mai sănătoase s-au dovedit cele obţinute din carnea de vită. Şi pentru această grupă, recomandările pentru consumul cărnii de pasăre sunt restrictive. În privinţa lactatelor, nutriţioniştii le recomandă iaurt, chefir, lapte bătut. Atenţie la smântână şi la brânza grasă.