Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Din categoria... curiozitati stiintifice !

Nuclee de gheata forate in sudul Groenlandei au aratat existenta surprinzatoare a unei paduri luxuriante care a existat in regiune acum cat...

Nuclee de gheata forate in sudul Groenlandei au aratat existenta surprinzatoare a unei paduri luxuriante care a existat in regiune acum cateva milioane de ani. Descoperirile din cadrul unei cercetarii internationale au fost publicate recent in revista Science, sugereaza ca regiunea de sud a Groenlandei ar fi mai rezistenta la temperaturile ridicate decat se anticipasera pana in prezent.

Cercetatorii au analizat nuclee de gheata din regiuni diferite ale continentului inghetat, printre care si Dye 3 in sudul regiunii. De la o adnacime de 2 km a calotei din aceasta regiune s-a extras ceea ce s-a numit primul ADN obtinut autentificat de pana acum.

Prin analiza acestui ADN s-a identificat de catre cercetatori o varietate de plante si insecte inclusiv specii de copaci precum anin, molid, pin precum si intervetrebrate care au legatura cu gandacii, muste, paianjeni, fluturi. Cercetatorii cred ca aceste urme dateaza de acum 450.000 - 800.000 de ani.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS