Ca să se ocupe în linişte de cele sfinte, Biserica Ortodoxă Română administrează cum poate mai bine averile sale lumeşti.
Avuţia bisericii se ridică la câteva sute de milioane de euro, care se regăsesc în terenuri, clădiri sau acţiuni la firme. Unul dintre cele mai valoroase bunuri ale bisericii este complexul Lebăda din Bucureşti.

Complexul hotelier Lebăda a fost retrocedat Bisericii în 2001. Biserica a decis însă să-l concesioneze, ca să nu-şi bată capul cu administrarea, dar să obţină totuşi profit. În prezent, complexul este închis, dar din toamnă vor începe lucrări de modernizare, iar hotelul va deveni unul de lux.

Biserica deţine şi alte hoteluri în ţară, dar şi spaţii de cazare la mănăstiri care aduc bani frumoşi. Patriarhia are însă şi mari suprafeţe de teren şi de păduri, mai ales în nordul ţării, dar şi acţiuni la firme şi chiar şi la un cabinet medical.

Pe lângă toate acestea, se adaugă un patrimoniu important, care cuprinde biserici şi monumente istorice, valoare estimată la peste un miliard de euro.


Sursa: PRO TV